Povinné ručení – ceník

Povinné ručení je forma pojištění, která je v České republice povinná pro všechny majitele motorových vozidel. Povinné ručení se vztahuje na škody způsobené třetí osobě při dopravní nehodě. Každý řidič chce mít samozřejmě to nejlepší ale zároveň nejlevnější povinné ručení, jak na to?

Všichni majitelé motorových vozidel by měli mít povinné ručení, pokud chtějí být vůči třetím osobám zodpovědní a chránit se před finančními problémy, které by následovaly po dopravní nehodě.

Povinné ručení – ceník

Povinné ručení má v České republice řadu ceníků, které se liší podle typu vozidla a jeho výbavy. Nejčastěji je cena stanovena na základě výkonu motoru vozidla a počtu vyrobených vozidel. Cena povinného ručení se také může lišit podle pojišťovny, která pojištění poskytuje.

Většina pojišťoven používá ceník, který udává cenu pojištění na základě vozidla a jeho vybavení. Například některé pojišťovny poskytují zvýhodněné ceny pro vozidla, která jsou vybavena bezpečnostními prvky.

Jiné pojišťovny stanoví cenu povinného ručení na základě počtu cest, které vozidlo každý rok absolvuje. Cena povinného ručení se může také lišit v závislosti na tom, jak dlouhou dobu pojištění plánujete udržovat.

Některé pojišťovny poskytují slevy za delší dobu pojištění, což může znamenat výrazné úspory.

Dalším kritériem, které ovlivňuje výši pojištění, je typ auta. Cenově rozdílné tak může být povinné ručení veteránů a povinné ručení elektromobilů.

Na našem webu epojistka.cz naleznete tyto pojišťovny Allianz, AXA, ČSOB pojišťovna, Generali, Hasičská vzájemná, Uniqa, Slavia. Stačí si jen vybrat z následujícího seznamu. Pokud ale nechcete trávit čas nad čtením a porovnáváním tabulek, je vhodné vyzkoušet srovnání povinného ručení.