Havarijní pojištění pro Subaru

Již 40 let je Subaru průkopníkem technologie pohonu všech kol a vyrábí jedny z nejlépe zkonstruovaných vozů na trhu. Vozy Subaru nabízejí jedinečný zážitek z jízdy, který patří k nejlepším v automobilovém průmyslu. Takové vozidlo je nutné mít dobře pojištěné.

Havarijní pojištění není sice dané zákonem, jako je to u povinného ručení, ovšem je stejně důležité. Vozidlu totiž hrozí rizika v podobě nepředvídatelných živelných událostí, vandalů a také možné krádeže. Všechna tato rizika kryje právě havarijní pojištění.

Povinné ručení se na tato rizika nevztahuje. Kdo se chce dozvědět o havarijním pojištění více, může prozkoumat stránky www.ePojistka.cz. Zde najde veškeré informace včetně možnosti porovnání a sjednání pojištění online nejen pro Subaru.

Co je havarijní pojištění?

Havarijní pojištění je dobrovolné pojištění, které chrání vlastní vozidlo před škodami vzniklými v důsledku odcizení vozidla, havárie, vandalismu, neoprávněného užití vozidla nebo v případě živelných pohrom.

Na rozdíl od povinného ručení, které musí mít každý, pojišťovna uhradí škodu vzniklou na vlastním vozidle. Havarijní pojištění je tak ideálním doplněním povinného ručení, které kryje škody vzniklé na vozidlech třetích osob.

Co kryje havarijní pojištění?

Základní havarijní pojištění kryje tato čtyři rizika:

  • havárie – zaviněná nehoda
  • odcizení – krádež vozidla nebo jeho částí
  • živel – poškození nebo zničení vozidla živly (povodeň, kroupy, blesk)
  • vandalismus – škoda způsobená zásahem cizí osoby

Dále lze sjednat různá připojištění např. čelního skla, mimořádné výbavy nebo úrazové pojištění cestujících. Nejvýhodnější, ovšem také nejdražší, je sjednat tzv. havarijní pojištění All Risk zahrnující všechna základní rizika. Lze sjednat i různé kombinace pojištění jako havárie + živel či odcizení + živel.

Havarijní pojištění pro Subaru

V dnešní době je nejrychlejší a nejlevnější sjednat havarijní pojištění pro Subaru online. Pro uzavření havarijního pojištění stačí vozidlo pro doložení jeho aktuálního stavu nafotit a fotky poslat pojišťovně.

Dále je potřeba mít k dispozici velký technický průkaz a občanský průkaz. Ke sjednání havarijního pojištění pro Subaru je nejlepší využít kalkulačku či srovnávač havarijního pojištění. Po zadání údajů o vozidle a pojistníkovi systém vygeneruje nabídku všech pojišťoven řazenou podle cen.

Kdo si z nabídky vybere, může havarijní pojištění rovnou sjednat. Po sjednání přijdou veškeré informace a doklady na zadaný email. Výhodou online sjednání havarijního pojištění je úspora času i peněz. Pojišťovny totiž nabízejí za online sjednání slevy.

O značce Subaru

Tato známá japonská automobilová značka Subaru se vyvinula z leteckých laboratoří Nakajima Aircraft Co., které byly založeny v roce 1917 Japoncem Čikuheiem Nakadžimou. Činnost této společnosti byla však o výrobu osobních automobilů rozšířena až po druhé světové válce.

Subaru byla od samého počátku velmi úspěšná a to díky tomu, že vyráběla kvalitní a spolehlivé automobily i leteckou techniku.

Na počátku 50. let se společnost Nakajima Aircraft Co. spojila s další leteckou laboratoří Fuji Sangyo Co. Společně vyrobili první model značky Subaru, kterým byl velmi úspěšný automobil Subaru 360 mini, který by v roce 1969 nahrazen stejně úspěšným modelem Subaru R2.

V roce1965 byl vyroben první model Subaru 1000, který měl pohon na přední kola. Pohon na všechna čtyři kola měl až model Subaru Leone 4WD z roku 1972 a byl to vůbec první automobil tohoto typu na světě. I v současnosti patří k hlavním výrobcům automobilů s pohonem na všechna čtyři kola.

Pohon všech kol je standardem u všech modelů Subaru, což znamená, že i základní modely jsou vybaveny pohonem 4WD. Tato technologie dodává vozu větší stabilitu, zajišťuje lepší přilnavost na mokré a kluzké vozovce a zvyšuje akceleraci a schopnosti vozu v zatáčkách.

Automobilka Subaru se v současnosti zabývá výrobou letecké techniky, automobilů, autobusů, železničních kolejových vozidel a další průmyslovou technikou.

Modely vozidel Subaru:

  • Subaru 1800
  • Subaru Exiga
  • Subaru Forester
  • Subaru Impreza
  • Subaru Justy
  • Subaru Legacy
  • Subaru Outback
  • Subaru Stationwagon
  • Subaru SVX
  • Subaru Tribeca
  • Subaru Vivio
  • Subaru XV
  • Subaru BRZ

Subaru vyrábí jedny z nejspolehlivějších a nejlépe zkonstruovaných vozů na trhu. Jejich charakteristická technologie pohonu všech kol zajišťuje, že jste připraveni na cokoli, a zároveň poskytuje skvělé zážitky za volantem.

Subaru má vůz pro mladé i starší, pro rodinné příslušníky i sportovní fanoušky, takže si každý jistě vybere svůj oblíbený model.