Havarijní pojištění pro Opel

Opel je populární německá automobilka, která začala vyrábět první vozy před více než 120 lety. Během této dlouhé historie Opel vyráběl jedny z nejstylovějších a nejspolehlivějších vozů na trhu. I vozům Opel však hrozí poškození, proto je dobré mít uzavřené havarijní pojištění.

Pokud jde o cenovou dostupnost, vozy Opel nabízejí atraktivní ceny, které z těchto vozů činí jedny z nejkonkurenceschopnějších modelů na trhu. Nabízejí také prvotřídní poprodejní služby, které zákazníkům poskytují jistotu do budoucna. S těmito vlastnostmi není divu, že si každý, kdo hledá spolehlivý a výkonný vůz, vybere právě vůz Opel.

Když už si člověk svůj vysněný vůz koupí, musí myslet na kvalitní autopojištění. Tím je povinné ručení a havarijní pojištění.

Povinné ručení pokryje škody na jiných vozidlech, které způsobí vlastník vozidla Opel či jakéhokoliv jiného. Kdo však uhradí škody na vlastním vozidle, které způsobí vandal či živelná událost?

Kdo chce mít své vozidlo Opel pojištěné i proti škodám, které může způsobit například požár, velká voda, střet se zvěří či vandal, pak by si měl sjednat havarijní pojištění. Havarijní pojištění si lze přizpůsobit osobním potřebám a své vozidlo si tak pojistit pouze proti rizikům, která reálně hrozí.

Výhodnou nabídku lze najít na stránkách www.ePojistka.cz.

Na co se vztahuje havarijní pojištění pro Opel?

Základní havarijní pojištění pro Opel kryje tato rizika:

  • odcizení – krádež vozidla nebo jeho částí
  • havárie – zaviněná autonehoda
  • živel – poškození nebo zničení vozidla živly (povodeň, kroupy, blesk)
  • vandalismus – škoda způsobená zásahem cizí osoby nebo vandalismem

Pojišťovny nabízejí různé kombinace základních rizik a každý si může vybrat, proti kterým rizikům se chce pojistit. Nejvýhodnější je sjednat tzv. havarijní pojištění All Risk zahrnující všechna základní rizika. Tato varianta ovšem bývá nejdražší.

Cena havarijního pojištění pro Opel

Pojišťovny nabízejí různé varianty a kombinace pojistných rizik, proto není možné obecně říci, jaká je cena havarijního pojištění. Výši ceny havarijního pojištění ovlivňuje celá řada parametrů, jako je cena vozidla, jeho stáří, míra spoluúčasti a úroveň zabezpečení.

Platí, že čím starší a levnější vůz je, tím nižší bude cena havarijního pojištění. A naopak. Pokud má tedy někdo starší vozidlo Opel, pak se nevyplatí do havarijního pojištění investovat. To se vyplatí zejména u dražších a novějších vozidel. Nezbytné je třeba havarijní pojištění pro Porsche.

Hodnota vozidla každým rokem klesá, tím pádem i samotná pojistka bude každým rokem levnější. Z tohoto důvodu by si měl každý pojistnou smlouvu pravidelně aktualizovat, aby neplatil víc, než musí.

Pro cenu havarijního pojištění také platí, že ten, kdo častěji bourá, platí vyšší pojistné. Stejně tak bude více platit senior nebo naopak mladý řidič do 25 let.

Cena havarijního pojištění by však neměla být hlavním kritériem pro výběr pojištění. Zásadní je především kvalita pojištění, asistenčních služeb a rychlost likvidace.

Jak sjednat havarijní pojištění?

Najít levné a zároveň kvalitní havarijní pojištění může být oříšek. Nabídek pojišťoven je opravdu hodně a bývá poměrně obtížné se v nich vyznat. Čas s porovnáváním nabídek jednotlivých pojišťoven a výběrem toho správného havarijního pojištění ušetří online kalkulačka havarijního pojištění.

Jak funguje? Po vyplnění jednoduchého formuláře systém vygeneruje nabídky havarijního pojištění všech pojišťoven, které jsou přehledně seřazeny od nejlevnějších až po ty nejdražší. Zároveň je uvedeno, jaké služby havarijní pojištění zahrnuje.

Pokud se člověk pro některou z nabídek rozhodne, může havarijní pojištění rovnou online sjednat. Veškeré potřebné doklady přijdou pojistníkovi mailem.

O značce Opel

Adam Opel, jako většina jemu podobných, začínal s výrobou jízdních kol. Za tímto účelem na počátku 60. let 19. století založil společnost Opel. O pár let později se nadchnul pro automobily a jejich výrobu. Na přelomu století proto vybudoval malou továrnu a společně se svými syny se odvážně pustil do výroby automobilů.

Úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat a společnost Opel se v roce 1902 stěhuje do nové, větší a hlavně modernější továrny ve městě Darracq ve Francii. Ve stejném roce se objevil na trhu první model této značky, kterým byl Opel 10/12 PS.

Tento model slavil velké úspěchy díky rozumně nastavené ceně. Opel se tak brzy stal nejvíce prodávanou automobilovou značkou a to až do první světové války. Dalším úspěšným modelem byl například spolehlivý automobil tzv. Doktorwagen (lékařský vůz).

Po skončení první světové války se společnost Opel několik let potýkala s finančními problémy, které byly vyřešeny spojením se společností General Motors Corporation v roce 1929. Automobily Opel se díky tomuto výhodnému spojení mohli nadále vyvíjet.

Opel ve 30. letech byl dokonce největším výrobce automobilů v celém Německu. Jeho tržní podíl na celém trhu činil dokonce 37,5 procent. Součástí koncernu General Motors je Opel doposud a to i přes hrozící bankrot v roce 2009.

Jako jeden z prvních se Opel začal zabývat také životním prostředí. Větší ohled mělo symbolizovat zejména zavedení linky na recyklaci plastů a odmítnutí používání nebezpečných materiálů kadmium a azbest. Rovněž bylo také výrazně omezeno používání rozpouštědel a freonů.

Modely vozidel Opel

  • Opel Astra
  • Opel Corsa
  • Opel GT
  • Opel Insignia
  • Opel Meriva
  • Opel Monza
  • Opel Omega
  • Opel Signum
  • Opel Sintra
  • Opel Speedster
  • Opel Tigra
  • Opel Vectra
  • Opel Zafira
  • Opel Mokka

Ať už někdo hledá sportovní hatchback, pohodlný sedan nebo elegantní kabriolet, Opel nabízí spoustu modelů, ze kterých si lze vybrat. Díky spolehlivým vozům a atraktivním cenám je tato německá značka ideálním způsobem, jak získat dokonalý a spolehlivý vůz.