Havarijní pojištění pro Porsche

Porsche patří mezi drahá a luxusní sportovní vozidla. Jakákoliv škoda je velmi nákladná. Proto je opravdu důležité mít uzavřené nejen povinné ručení, nýbrž také havarijní pojištění. Jak sjednat havarijní pojištění pro Porsche?

Porsche je jedním z nejlepších výrobců luxusních automobilů na světě, který je proslulý svým klasickým a stylovým designem, jedinečným výkonem a spolehlivými motory. Německá společnost vyrábí jedny z nejvyhledávanějších automobilů na světě již od svého založení v roce 1931.

Porsche se pyšní kvalitou svých vozů a zaměřuje se na to, aby zákazníkům poskytovalo řadu modelů, které vyhoví každému životnímu stylu. Takový vůz je nutné mít pořádně pojištěný.

Havarijní pojištění kryje veškeré škody, které na Porsche způsobí živelná událost (požár, povodeň, vichřice, pád stromu, úder blesku a další), vandalové nebo zloději. Havarijní pojištění se rovněž vztahuje na škody, ke kterým dojde při haváriích, či které způsobí neznámý pachatel (např. při parkování).

Havarijní pojištění lze uzavřít online na stránkách www.ePojistka.cz.

Povinné ručení a havarijní pojištění pro Porsche

Povinné ručení a havarijní pojištění pro automobily Porsche se může pohybovat od 4 500 Kč do 40 000 Kč za rok. Cena závisí na mnoha faktorech, jako je model a ročník vozu, věk řidiče, historie řízení a pojišťovací společnost.

Pokud se člověk rozhodne pojistit automobil Porsche, je důležité, aby si uvědomil, že jde o luxusní automobil. Pojišťovací společnosti se při výpočtu pojistného často řídí vyšším rizikem s tím spojeným, a proto bude pojistné dražší než u běžných osobních automobilech.

Pojišťovací společnosti nepojišťují jenom automobily Porsche, nýbrž i všechny příslušenství a doplňky, které jsou k nim připojeny. Může se jednat o sportovní sedadla, speciální pneumatiky, kola a další. To může znamenat, že jejich cena bude také zahrnuta do celkové ceny pojistného.

Kromě ceny pojistného se musí zvážit i další oblasti, jako je způsob, jakým bude vůz užíván a jakému riziku se vystavuje. Kdo se rozhodnete jezdit často na dlouhých výletech nebo na závodech, bude muset uvažovat o vyšším pojištění.

Vždy je důležité porovnat ceny pojištění různých pojišťovacích společností a vybrat tu, která poskytuje nejlepší služby a ceny. Dále se doporučuje využít různé slevy a nabídky, které pojišťovací společnosti nabízejí.

Na co se vztahuje havarijní pojištění pro Porsche?

Základní havarijní pojištění pro Porsche kryje tato rizika:

  • havárie – zaviněná autonehoda
  • odcizení – krádež vozidla nebo jeho částí
  • živel – poškození nebo zničení vozidla živly (povodeň, kroupy, blesk)
  • vandalismus – škoda způsobená zásahem cizí osoby nebo vandalismem

Pojišťovny dále nabízejí různé kombinace základních rizik a každý se může rozhodnout, proti kterým se chce pojistit. Nejvýhodnější je sjednat tzv. havarijní pojištění All Risk zahrnující všechna základní rizika. Tato varianta sice bývá nejdražší, ovšem zrovna v případě Porsche se rozhodně vyplatí.

O značce Porsche

Známý automobilový konstruktér Ferdinand Porsche se v oblasti výroby automobilů začal pohybovat již v patnácti letech, poté co jej otec poslal na studia do Vídně. Zde začal pracovat pro Jacoba Lohrera a již v roce 1900 vystavoval v Paříži svůj první automobil. Ve 30. letech se mimo jiné podílel na výrobě slavného automobilu Volkswagen Brouk.

Za druhé světové války se Ferdinand Porsche účastnil vývoje konstrukce armádních vozidel. Po skončení války byl za spolupráci s nacisty odsouzen k dvouletému vězení ve Francii. I v této době se však automobilům nevyhnul a pomáhal při výrobě modelu Renault 4CV.

Po uplynutí trestu se vrátil do Rakouska, kde zahájil výrobu automobilů pod svou značkou Porsche. Jako první byl na trh uveden model Porsche 356 se čtyřválcovým motorem vyrobeným společností Volkswagen. Tohoto modelu bylo vyrobeno celkem 50 kusů.

Automobily Porsche byli a jsou také úspěšnými závodními vozy. To platí zejména pro model Porsche 550 Spider. Nejznámějším modelem byl však Porsche 911, jehož moderní varianta se úspěšně vyrábí a prodává stále. V roce 1969 se značka Porsche spojila s Volkswagenem. Jejich spolupráce prošla několika krizemi, která se však podařilo vždy vyřešit.

Rok 2002 probíhal ve znamení otevření nové továrny v Lipsku, která v současné době vyrábí polovinu z celé produkce. V tento rok byla zahájena výroba modelu Porsche Cayenne s historicky nejsilnějším motorem. Nejdražší model Porsche Carrera GT byl na trh uveden o dva roky později.

Modely vozidel Porsche

Porsche je známé pro své ikonické modely, které patří mezi nejpopulárnější luxusní vozy na trhu. Nejpopulárnější modely Porsche zahrnují Porsche 911, Porsche Macan, Porsche Cayenne, Porsche Boxster a Porsche Panamera.

Porsche 911 je sportovní vůz, který se od svého uvedení v roce 1963 stále vyrábí. Tento model je nejznámějším vozem značky a patří mezi nejlepší sportovní vozy na trhu. Tento model je dostupný v mnoha verzích, včetně závodních, které lze použít pro okruhové závody.

Další populární model Porsche je Macan. Tato SUV byla poprvé představena v roce 2014 a je to nejprodávanější model Porsche. Macan je vybaven moderními technologiemi a vysokým výkonem, což ho činí vhodným pro každodenní použití.

Porsche Cayenne je další populární model značky, který se poprvé objevil v roce 2002. Tento model se stal prvním SUV Porsche a stal se velmi oblíbeným mezi zákazníky. Porsche Cayenne je vybavena moderními technologiemi a vysokým výkonem, díky čemuž se stal populárním vozem pro každodenní použití.

Porsche Boxster je dalším populárním modelem, který se poprvé objevil v roce 1996. Tento vůz je navržen tak, aby poskytoval řidiči lehkost a pohodlí. Boxster se stal velmi oblíbeným mezi sportovními řidiči a je k dispozici ve více než deseti různých verzích.

Posledním populárním modelem Porsche je Panamera. Tento luxusní sedan byl poprvé představen v roce 2009 a je to nejdražší model značky. Panamera je vybavena mnoha moderními technologiemi, které z ní činí jeden z nejluxusnějších automobilů na trhu.