Havarijní pojištění pro Lexus

Značka Lexus se v průběhu let stala synonymem luxusu a výkonu a není divu. Lexus má působivou řadu vozů, které řidičům nabízejí spolehlivou a luxusní jízdu. Taková vozidla je nutné mít řádně pojištěná.

Škody, které na vozidle může spáchat vandal, neopatrný řidič při parkování, zvíře přebíhající přes silnici, požár, pád stromu či vichřice, mohou v případně vozidla Lexus dosahovat částky ve výši až několika desítek a stovek tisíc korun.

Majitel Lexusu by proto neměl čekat, až bude muset takovou opravu zaplatit z vlastní kapsy. Měl by si sjednat havarijní pojištění, jehož výhodnou nabídku najde na stránkách www.ePojistka.cz.

Co je havarijní pojištění?

Havarijní pojištění, známé také jako kasko, je dobrovolné pojištění, které chrání vlastní vozidlo před škodami vzniklými v důsledku odcizení vozidla, havárie, vandalismu, neoprávněného užití vozidla nebo v případě živelných pohrom.

Na rozdíl od povinného ručení pojišťovna v případě havárie, kterou pojištěný zaviní, uhradí škodu na vlastním vozidle. Havarijní pojištění je tak ideálním doplněním povinného ručení, které kryje škody na vozidlech třetích osob.

Co kryje havarijní pojištění?

Základní havarijní pojištění kryje tato rizika:

  • havárie – zaviněná autonehoda
  • odcizení – krádež vozidla nebo jeho částí
  • živel – poškození nebo úplné zničení vozidla živly (povodeň, kroupy, blesk)
  • vandalismus – škoda způsobená zásahem cizí osoby nebo vandalismem

Dále lze sjednat různá připojištění např. čelního skla, mimořádné výbavy nebo úrazové pojištění cestujících. Vzhledem k tomu, že vozidla Lexus jsou drahá, vyplatí se vozidlo komplexně pojistit.

Havarijní pojištění online

V dnešní době je nejrychlejší a nejlevnější sjednat havarijní pojištění online a bez nutnosti fyzické kontroly vozidla pojišťovnou. Pro uzavření havarijního pojištění stačí vozidlo pro doložení jeho aktuálního stavu nafotit.

Dále je potřeba mít k dispozici velký technický průkaz a občanský průkaz. Ke sjednání havarijního pojištění je nejlepší využít kalkulačku či srovnávač havarijního pojištění. Po zadání údajů o vozidle a pojistníkovi systém vygeneruje nabídku pojišťoven řazenou podle cen.

Kdo si z nabídky vybere, může pojištění rovnou sjednat. Po sjednání veškeré informace a doklady přijdou na zadaný email. Výhodou online sjednání havarijního pojištění je úsporu času i peněz. Pojišťovny totiž nabízejí za online sjednání slevy.

O značce Lexus

Velmi mladou automobilovou značkou je Lexus. Značka Lexus byla založená teprve nedávno, a to v roce 1989 jako samostatná divize ve známé společnosti Toyota, která byla určená k výrobě luxusních a exkluzivních automobilů pro nejnáročnější klientelu.

S tímto nápadem přišel dokonce samotný zakladatel společnosti Toyota Eiji Toyoda již v roce 1983. Jeho cílem bylo navržení a vyrobení luxusního automobilu, který bude schopen nejenže konkurovat nejlepším světovým značkám. V roce 1985 byl dokončen prototyp prvního modelu, který byl v následujících letech neustále vylepšován a zdokonalován.

Výsledkem několikaleté práce se stal skutečně exkluzivní model s promyšleným designem, špičkovou technologií, propracovanými detaily a také vysokou úrovní služeb. Dnes se může Lexus chlubit statusem nejprodávanějším luxusního automobilu ve Spojených státech amerických.

Automobily Lexus je však možné koupit také v Evropě, Africe, Asii i Latinské Americe.

Kromě toho, že byl Lexus společně s automobilkou Porsche prohlášen za nejvíce spolehlivou automobilovou značkou na světě, je také znám svým ekologickým cítěním a šetrností vůči životními prostředí.

Lexus je tak jednou z malá automobilových výrobců, které se zabývají také vývojem a výrobou hybridních automobilů.

Modely vozidel Lexus

Řidiči si mohou vybrat vůz, který bude vyhovovat jejich potřebám, od modelu Lexus ES až po Lexus LS.

Lexus LS je vlajkovou lodí značky a je ideální pro ty, kteří chtějí luxusní jízdu. LS se dodává s řadou prvků výbavy a volitelné výbavy, jako je 12,3palcový displej, poloanilinová kožená sedadla a zvukový systém Mark Levinson s 19 reproduktory.

Další modely vozidel Lexus jsou:

  • Lexus 200
  • Lexus 300
  • Lexus 400
  • Lexus 430
  • Lexus ES
  • Lexus GS
  • Lexus HS 250h
  • Lexus IS
  • Lexus LF-A
  • Lexus LF-Xh
  • Lexus LS
  • Lexus RX
  • Lexus SC
  • Lexus CT

V neposlední řadě Lexus nabízí také řadu hybridních a elektrických vozidel. Lexus NX Hybrid je základním hybridním modelem značky a nabízí plynulou jízdu s efektivní spotřebou paliva. Lexus UX je elektromobil značky a nabízí dojezd až 292 km na jedno nabití.