Profil pojišťovny AXA

Axa pojišťovna je mezinárodní finanční skupina, která působí ve více než 60 zemích světa. Její hlavní činností je pojišťovnictví a finanční služby. Axa je jedna z největších pojišťoven světa a je součástí první světové skupiny pojišťoven vytvářené skupinou AXA Group.

AXA pojišťovna poskytuje klientům pojištění v oblasti životního pojištění, majetkového pojištění, zdravotního pojištění a dalších finančních produktů. Skupina AXA také poskytuje služby v oblasti finančního poradenství, investic a dalších finančních služeb.

Dále poskytuje služby v oblasti pojištění a finančního poradenství na celém světě. Společnost se snaží dosáhnout, aby byla schopna nabídnout svým klientům nejlepší možnou ochranu a služby. Axa se také snaží poskytovat komplexní a inovativní produkty a služby, které zodpovídají potřebám svých klientů.

Shrnutí:

  • Axa pojišťovna, a.s. je zapsána v obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze, oddíl B, vložka 12826
  • IČ: 28195604
  • Sídlo: Axa pojišťovna, a.s., Lazarská 13/8, 120 00 Praha 2
  • Infolinka: +420 292 292 292
  • Www: www.axa.cz

Skupina AXA je celosvětovým leaderem v oblasti finančního zabezpečení. Celosvětově má AXA 65 milionů klientů, především v západní Evropě, Severní Americe a Dálném východě, její celkový příjem za rok 2008 přesáhl 91,2 miliard eur.

Působení společnosti AXA v České republice je prostřednictvím penzijního fondu, investiční společnosti a pojišťovny. AXA životní pojišťovna má na českém pojišťovacím trhu stabilní pozici a stabilní pozici  si udržuje i jeden z největších penzijních fondů na českém trhu.

Společnost AXA pojišťovna a.s. je členem skupiny AXA v ČR, na trh vstoupila v polovině roku 2008 a nabízí komplexní pojištění motorových vozidel AUTO (povinné ručení, havarijní pojištění) s možností velkého výběru připojištění a asistenčních služeb, dále i pojištění DOMOV (stavby a domácnosti).

V roce 2008 Axa pojišťovna dosáhla předepsaného pojistného ve výši 24 800 000 Kč. Ztráta v prvním roce činnosti společnosti dosáhla 127 600 000 Kč.