AXA pojišťovna

AXA pojišťovna a.s. je nejmladším členem finanční skupiny AXA působící v ČR. Začátek jejího působení se vztahuje k roku 2008. Tím je AXA pojišťovna také jednou z nejmladších pojišťoven působících na naše území.

Francouzská AXA pojišťovna existuje na trhu finančního zabezpečení od roku 1985. Od té doby zvládla expandovat do celého světa. Dnes je AXA Group jednou z čelních světových skupin na trhu s finančním zabezpečením. V 55 zemích po celém světě má přes 65 milionů klientů. Součástí skupiny AXA Group je i 5 společností působících pod hlavičkou AXA v České republice.

Hlavní sídlo společnosti AXA pojišťovna, a.s. se nachází v Praze. Obchodní síť AXA pojišťovny v České republice není příliš široká (více na www.axa.cz). Na celém území republiky má společnost 60 poboček. Kromě toho však nabízí AXA pojišťovna možnost sjednání schůzky s finančním poradcem.

Oficiální stránky pojišťovny se nacházejí na www.axa.cz.

Ceny povinného ručení AXA

Povinné ručení, neboli pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla, je povinné ze zákona, a je z něj hrazena pojištěncem zaviněná škoda způsobená na dalším vozidle.

Ve výpočtu výše pojistného přihlíží většina pojišťoven na kubaturu vozidla, nebo výkon motoru. Často se výše pojistného odvíjí také od způsobu použití vozidla, data první registrace, věku žadatele, někdy od počtu let držení řidičského oprávnění, ale i od místa bydliště, atd. Kombinovaní těchto faktorů, a přihlížení, či nepřihlížení k nim v kalkulaci cen povinného ručení je pro každou pojišťovnu specifické.

AXA pojišťovna odvozuje sazbu povinného ručení primárně od výkonu motoru (v kW). Rozmezí cen v každé ze čtyř kategorií výkonu motoru je odvozeno od počtu měsíců, které řídí řidič bez zaviněné nehody. K jiným faktorům AXA pojišťovna ve výpočtu výše ceny povinného ručení nepřihlíží. Nediskriminuje tím pádem řidiče z větších měst atd.

Sazebník povinného ručení AXA

(produkt „Standard“, pro osobní automobily do 3500Kg, bez bonusů)

 Výkon motoruCena od – doNaše cena (bez bonusu)S námi ušetříte
 do 60 kW2.150 – 4.300 Kč1.890 Kčaž 2.410 Kč*
 61 kW – 80 kW3.350 – 6.700 Kč2.390 Kčaž 4.310 Kč*
 81 kW – 110 kW5.000 – 10.000 Kč3.390 Kčaž 6.610 Kč*
 111 kW a více7.000 – 14.000 Kč7.490 Kčaž 6.510 Kč*

* Ceny jsou pouze orientační, pro lepší přehled zkuste naše Porovnání povinného ručení.

Služby a produkty AXA pojišťovny

Ze skupiny AXA působí v České republice kromě AXA pojišťovny ještě také AXA životní pojišťovna, zaměřující se na životní pojištění, AXA penzijní fond, který nabízí služby z oblasti penzijního připojištění, AXA Česká republika, která se zaměřuje zejména na zprostředkovatelskou a poradenskou činnost v oblasti financí, a posledním členem rodiny AXA podnikající v ČR je pak AXA investiční společnost.

AXA pojišťovna, a.s. nabízí služby v oblasti neživotního pojištění, konkrétně pojištění staveb a domácností a autopojištění.

Autopojištění

V oblasti pojištění vozidel nabízí AXA pojišťovna: povinné ručení a havarijní pojištění. Společně s těmito dvěma základními pojištěními je možno uzavřít i běžná připojištění jako: pojištění skla, pojištění zavazadel, úrazové pojištění, pojištění náhradního vozidla, nebo pojištění právní asistence vozidla. Samozřejmostí jsou bezplatné asistenční služby v nadstandardní podobě, a to už k základním variantám obou hlavních typů pojištění.

AXA pojišťovna představuje dvě varianty povinného ručení: „Standard“ a „Standard plus“. Tyto varianty jsou obligátně odstupňovány podle výše pojistného a z něj vyplývající výše limitů hrazení.

Havarijní pojištění je pojištění, z něhož je hrazena škoda na vlastním vozidle při vlastním zavinění. AXA pojišťovna nepojišťuje vozidla s nákupní cenou nad 1,5 milionu Kč. AXA pojišťovna nabízí jediný produkt, s názvem „Kasko“, který pokrývá všechny klasické příčiny škody, tedy živel, havárii, odcizení i vandalismus.