Povinné ručení pro Mitsubishi

Mitsubishi – jméno, které se stalo synonymem pro inovace, technologie a kvalitu v automobilovém a průmyslovém odvětví. S více než stoletou historií se společnost Mitsubishi etablovala jako globální velmoc, která neustále posouvá hranice a formuje průmyslová odvětví.

Na počátku 70. let založil Japonec Jataró Iwasaki loďařskou společnost pod názvem „Tsukumo Shokai“, jejíž aktivity postupně rozšiřoval. Logicky se během následujících let dostal také k výrobě osobních automobilů.

Teprve v roce 1917 však společnost přijala název Mitsubishi, což v japonštině znamená „tři diamanty“, které symbolizují spolehlivost, integritu a úspěch. To znamenalo začátek expanze společnosti Mitsubishi do různých průmyslových odvětví, včetně automobilového.

První automobil pod značkou Mitsubishi byl uveden na trh tedy v roce 1917. Jednalo se o model Mitsubishi Model A a počáteční úspěchy nebyly vůbec valné. Důvodem byl odmítavý postoj ze strany místních lidí, kteří upřednostňovali automobily od známějších zahraničních značek.

Úspěch však na sebe nenechal dlouho čekat a prvním úspěšným modelem byl Mitsubishi PX-33, používaný zejména během druhé světové války v armádě. Mitsubishi se poté zaměřil především na výrobu užitkových automobilů, určených pro poválečnou obnovu průmyslu a infrastruktury.

Dokonalost v automobilovém průmyslu

S výrobou osobních automobilů Mitsubishi znovu začalo až v 60. letech 20. století. V 70. letech již měla významný vliv. Jedním z jejich nejvýznamnějších příspěvků byl vývoj technologie „Mitsubishi Innovative Valve timing Electronic Control“ (MIVEC), která optimalizovala výkon motoru a spotřebu paliva.

Tato inovace byla příkladem snahy společnosti Mitsubishi zlepšit zážitek z jízdy a zároveň upřednostnit ekologickou udržitelnost.

V 80. a 90. letech minulého století představila společnost Mitsubishi několik ikonických modelů, které si získaly srdce nadšenců a zákazníků po celém světě.

Mitsubishi Lancer Evolution, často označovaný jako „Evo“, se stal legendou ve světě rallye závodů a výkonné jízdy. Jeho vyspělý systém pohonu všech kol a přeplňované motory předvedly inženýrské umění značky Mitsubishi.

Průkopnická elektrická mobilita

Do roku 2005 prošla společnost několika závažnými finančními krizemi, které se vyřešily až nástupem nového vedení. Společnost Mitsubishi prokázala odolnost tím, že se zaměřila na kontrolu kvality a inovativní řešení.

Byl zahájen detailní revitalizační plán, které Mitsubishi postavilo na nohy. Spolupracovala s ostatními výrobci automobilů, sdílela technologie a zaváděla efektivní obchodní strategie, které jí umožnily překonat těžké časy.

Jak se svět posouval směrem k udržitelnosti a ekologickému uvědomění, společnost Mitsubishi tomu nadále přizpůsobovala své úsilí. Společnost se zavázala ke snižování emisí uhlíku a oznámila plány na další elektrifikaci své nabídky vozidel.

V této době byly vyrobeny úspěšné modely Mitsubishi Outlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) a Mitsubishi ASX.

Mitsubishi pokračovalo ve vedení v oblasti inovací díky svým podnikům v oblasti elektrické mobility. Mitsubishi i-MiEV, představené v roce 2009, bylo jedním z prvních sériově vyráběných elektromobilů, které se dostaly na trh.

Tento kompaktní elektromobil znamenal významný krok směrem k udržitelné dopravě a připravil půdu pro následnou revoluci elektromobilů.

Mitsubishi se sice zaměřuje především na japonský automobilový trh, avšak vybrané modely této značky je možné koupit také v České republice. Od roku 2011 dokonce podíl této značky oproti jiným a často i známějším na trhu výrazně narůstá.

Modely vozidel Mitsubishi

  • Mitsubishi 3000 GT
  • Mitsubishi ASX
  • Mitsubishi Carisma
  • Mitsubishi Colt
  • Mitsubishi Eclipse
  • Mitsubishi Galant
  • Mitsubishi Grandis
  • Mitsubishi L200
  • Mitsubishi Lancer
  • Mitsubishi Outlander
  • Mitsubishi Pajero
  • Mitsubishi Pajero Pinin
  • Mitsubishi Pajero Sport
  • Mitsubishi Sigma
  • Mitsubishi Space
  • Mitsubishi Space Star
  • Mitsubishi Space Wagon

Vliv společnosti Mitsubishi sahá i mimo automobilový sektor. Společnost hraje klíčovou roli v odvětvích, jako je letecký průmysl, elektronika a těžké strojírenství. Příspěvek společnosti Mitsubishi k výrobě letadel například pomohl utvářet leteckou krajinu.

Cesta společnosti Mitsubishi od přepravní společnosti ke globálnímu konglomerátu je důkazem její přizpůsobivosti, inovaci a odhodlání dosahovat dokonalosti.

Povinné ručení

Povinné ručení je povinný druh pojištění, který je v mnoha zemích vyžadován pro provoz vozidla na veřejných komunikacích. Jeho účelem je chránit majitele vozidla a ostatní účastníky silničního provozu před finančními následky způsobenými dopravními nehodami.

Pokud člověk vlastní vozidlo značky Mitsubishi a chcete ho provozovat na veřejných silnicích, bude povinen mít uzavřené povinné ručení.

Povinné ručení pokrývá náklady na škody, které způsobí třetím osobám (jiným účastníkům silničního provozu) při dopravní nehodě. Tato škoda může zahrnovat poškození vozidel, majetku nebo zranění osob.

Cena povinného ručení se může lišit v závislosti na několika faktorech, jako jsou:

  1. Typ vozidla: Různé modely vozidel mohou mít různou cenovou třídu povinného ručení.
  2. Věk a zkušenosti řidiče: Mladší a méně zkušení řidiči obvykle platí vyšší pojistné, protože jsou statisticky náchylnější k nehodám.
  3. Místo bydliště: Ceny povinného ručení se mohou lišit podle regionu nebo města, protože riziko nehod se může lišit v závislosti na dopravní situaci.
  4. Počet pojistných událostí: Řidiči s historií dopravních nehod mohou čelit vyšším cenám povinného ručení.
  5. Limit krytí: Výše pojistného může být ovlivněna zvoleným limitem krytí. Vyšší limity mohou znamenat vyšší ceny.
  6. Další faktory: Další faktory, jako je model a výkon vozidla, mohou také ovlivnit cenu povinného ručení.

Díky svému více než stoletému dědictví zanechala společnost Mitsubishi nesmazatelnou stopu v různých průmyslových odvětvích a změnila způsob, jakým lidé jezdí, vyrábí energii a objevují nové hranice.

Při pohledu do budoucnosti odkaz společnosti Mitsubishi v oblasti inovací a udržitelnosti nadále inspiruje generace a utváří svět kolem sebe.