Povinné ručení pro Jaguar

Jste-li majitelem motorového vozidla značky Jaguar i jakékoliv jiné automobilové značky, pak zajisté víte, že je Vaší zákonnou povinností mít uzavřené platné povinné ručení neboli pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem motorového vozidla.

Nemáte-li povinné ručení, pak porušujete zákon a vystavujete se riziku udělení finančních sankcí. Povinné ručení si můžete během pár minut sjednat na našich stránkách, stejně tak i havarijní pojištění Jaguar. Pojištění může být platné ihned po uhrazení pojistného.

Jaguar

Britská automobilová značka Jaguar vyrábí především sportovní a luxusní automobily od roku 1922, kdy ji založil Sir William Lyons a William Walmsley. Původně zněl název společnosti Swallow Sidecars Company a první modely byly motocyklové sajdkáry. Úspěšný modelem mezi automobily byl především Austin Seven.

Druhá světová válka přinesla přerušení výroby automobilů a továrna se jako většina dalších musela zaměřit na zbrojní průmyslu. Po skončení války se společnost opět vrátila k výrobě osobních automobilů. V roce 1945 také dochází ke změně názvu na Jaguar Cars Limited. Označení Jaguar bylo úplně poprvé použité u modelu čtyřdvéřové limuzíny Jaguar SS v roce 1935.

Po válce byly úspěšné sportovní modely Jaguar XK 120 a Jaguar XK 120 C z roku 1951, který například zvítězil v proslulém 24 hodinovém závodě v Le Mans v letech 1951 a 1953. Vůbec nejúspěšnějším sportovním automobilem byl model Jaguar D-Type, vyráběný v letech 1953 až 1975.

60. léta přinesla spojení se společností British Motor Corporation a Leyland, čímž vznikl automobilový koncern British Leyland Motor Corporation.

Po letech úspěchu přišla krize, kterou se podařilo překonat až na konci 70. letech díky novému řediteli Johnu Eganovi. V roce 1984 se Jaguar osamostatnil, ale pouze do roku 1989. Tehdy společnost odkoupil koncern Ford, který se díky této koupi dostal i na trh s luxusními automobily. Ford vlastnil Jaguar dalších 20 let až do roku 2009, kdy společnost prodal indické automobilce Tata Motors.

Modely vozidel Jaguar

  • Jaguar XF
  • Jaguar XJ X351
  • Jaguar XK
  • Jaguar F-Type

Svět automobilů se mění každým dnem a značka Jaguar se stala jedním z nejsilnějších hráčů na trhu. Od svého založení v roce 1922 se Jaguar snaží vyvíjet vyspělé automobily s nejlepšími funkcemi a technologiemi.

Jaguar se proslavil svým klasickým designem a luxusními interiéry. Není divu, že značka je oblíbená mezi znalci luxusu a sběrateli aut. Modely značky jsou vyrobeny s nejnovějšími technologiemi a špičkovou technickou zdatností.