Havarijní pojištění pro Jaguar

Koupili jste si nové vozidlo Jaguar a obáváte se, že Vám jej někdo poškodí nebo dokonce ukradne? Sjednejte si na našich stránkách havarijní pojištění. S havarijním pojištěním získáte finanční ochranu pro případy, kdy Vám vozidlo Jaguar poškodí vandalové či živelná událost (požár, pád stromu, povodeň a jiné) nebo Vám jej odcizí. Havarijní pojištění je vhodné nejen pro nová, ale i pro starší vozidla. Stačí si na našich stránkách vybrat správnou variantu.

Jaguar

Britská automobilová značka Jaguar vyrábí především sportovní a luxusní automobily od roku 1922, kdy ji založil Sir William Lyons a William Walmsley. Původně zněl název společnosti Swallow Sidecars Company a první modely byly motocyklové sajdkáry. Úspěšný modelem mezi automobily byl především Austin Seven.

Druhá světová válka přinesla přerušení výroby automobilů a továrna se jako většina dalších musela zaměřit na zbrojní průmyslu. Po skončení války se společnost opět vrátila k výrobě osobních automobilů. V roce 1945 také dochází ke změně názvu na Jaguar Cars Limited. Označení Jaguar bylo úplně poprvé použité u modelu čtyřdvéřové limuzíny Jaguar SS v roce 1935.

Po válce byly úspěšné sportovní modely Jaguar XK 120 a Jaguar XK 120 C z roku 1951, který například zvítězil v proslulém 24 hodinovém závodě v Le Mans v letech 1951 a 1953. Vůbec nejúspěšnějším sportovním automobilem byl model Jaguar D-Type, vyráběný v letech 1953 až 1975.

60. léta přinesla spojení se společností British Motor Corporation a Leyland, čímž vznikl automobilový koncern British Leyland Motor Corporation. Po letech úspěchu přišla krize, kterou se podařilo překonat až na konci 70. letech díky novému řediteli Johnu Eganovi. V roce 1984 se Jaguar osamostatnil, ale pouze do roku 1989. Tehdy společnost odkoupil koncern Ford, který se díky této koupi dostal i na trh s luxusními automobily. Ford vlastnil Jaguar dalších 20 let až do roku 2009, kdy společnost prodal indické automobilce Tata Motors.

Modely vozidel Jaguar

  • Jaguar XF
  • Jaguar XJ X351
  • Jaguar XK
  • Jaguar F-Type