Povinné ručení pro Hummer

Vlastníte motorové vozidlo značky Hummer? Pak zajisté máte sjednané platné povinné ručení neboli pojištění odpovědnosti z provozu motorového vozidla. Povinné ručení je totiž zákonné pojištění. Nyní jej nabízí třináct českých pojišťoven, jejichž aktuální nabídku si můžete během pár minut porovnat na našich stránkách bez nutnosti osobní návštěvy byť jediné pobočky.

Povinné ručení si zde jednoduše uzavřete online a platné může být okamžitě poté, co je uhrazeno pojistné.

Hummer a povinné ručení

Kdo by neznal tyto populární off-roadové speciály? Hummer byla značka armádních speciálů. Úplně první varianta Hummer H1 vznikla na základě armádních automobilů HMMWV (Humvee), který byl v 70. letech používaný v ostře sledované válce v Perském zálivu. Díky častým online přenosům z války vzbudil Humvee pozornost a také velký zájem i mezi veřejností.

Na základě vojenského speciálu byla proto vyrobena jeho první “městská” varianta H1. Ta vypadala ještě velmi podobně, pouze ji chyběli vybrané vojenské prvky (voděodolná baterie či vysílačka) a sedačky byly výrazně pohodlnější. Mezi slavné uživatele Hummeru byl například herec Arnold Schwarzenegger.

Za první variantou následovala výroba ještě více “civilních” typů H2 a H3. Ty byly menší a H3 již byl velikostně srovnatelná s ostatním SUV automobily. Hummer v těchto variantách nemá již schopnosti původního armádního automobilů a využítí ve skutečném terénu již přestává mít smysl.

Automobily Hummer se vyráběli v rámci koncernu General Motors, který v roce 2009 procházel krizí a hrozil mu zánik. Hummer měl být původně prodán čínské automobilce Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Company. Prodej se však neuskutečnil a nakonec bylo rozhodnuto o ukončení společnosti Hummer a to v dubnu v roce 2010, kdy byl také vyroben úplně poslední Hummer.

Modely vozidel Hummer

  • Hummer H1
  • Hummer H2
  • Hummer H3

Nemálo důležitější je také havarijní pojištění Hummer, které je dobré si zřídit rovnou společně s povinným ručením, aby tak člověk získal slevu.