Povinné ručení porovnání

Povinné ručení je druh pojištění, který je nutné mít pro všechny osoby, které mají motorová vozidla. Toto pojištění je zákonnou povinností všech majitelů motorových vozidel a je zaměřeno na krytí škody, kterou může způsobit motorové vozidlo. Jak vybrat to nejvýhodnější povinné pojištění?

Přestože je to druh pojištění, které je povinné, jeho cena se může lišit v závislosti na typu a velikosti vozidla, stáří vozidla, místě, kde je vozidlo registrováno, a řidičských schopnostech.

Porovnání povinného ručení

Co lze očekávat od internetových porovnávačů povinného ručení, kterých se vyskytlo na internetu poslední dobou velké množství? Jedná se o přirozený vývoj dobrých IT firem, které se chytají jakékoli obchodní příležitosti zpeněžit své velké dovednosti a znalosti v oblasti internetu.

Dokáží různými techniky podstrčit vyhledávačům jako google, seznam apod., tak kvalitně strukturovaný obsah stránek, že se vyskytují ve vyhledávání klíčových slov na prvních stránkách. Znalosti o problematice pojištění vozidel včetně povinného ručení jsou už přirozeně slabší.

Vycítily to již i pojišťovny a stáhly se z této oblasti internetového prodeje. Důkazem je i to, že při zadání vstupních údajů do kalkulaček ve výsledku největší pojišťovny chybí. Bohužel i s tímto trendem se svezli skuteční makléři, kteří pojištění rozumí a chtějí nabídnout lidem co možná nejlepší služby.

Srovnávač ePojistka.cz se snaží navázat na původní myšlenku porovnání povinného ručení lidem, kteří o tohle mají zájem. Na stránkách si může každý udělat svobodně bez zadávání osobních údajů své porovnání povinného ručení na vozidlo a to ať už se jedná o povinné ručení běžného auta nebo například povinné ručení elektromobilu.

Kontaktní údaje v kalkulačce povinného ručení jsou nepovinné. Pakliže budou vyplněny, dá se předpokládat, že daný člověk může být kontaktován.

Jelikož se snaží každý svým klientům vyhovět, může být po vzájemné dohodě stanovena cenová nabídka povinného ručení od téměř všech pojišťoven poskytující povinné ručení.