Povinné ručení Kroměříž

Povinné ručení, též pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, je zákonem dané pojištění, které je platné pro všechny majitele registrovaných a provozovaných motorových vozidel. Sjednat povinné ručení Kroměříž je snadnější než kdy dřív. Jak na to?

Povinné ručení slouží ke krytí škod, které motoristé způsobí na zdraví, životě či majetku dalších účastníků silničního provozu. Pokud někdo povinné ručení sjednané nemá, pak musí veškerou vzniklou škodu platit z vlastní kapsy.

A navíc mu hrozí finanční pokuta až 40 tisíc korun a vyřazení vozidla z registru, pokud je vozidla bez pojištění déle než 14 dní.

Povinné ručení online

Vyznat se v nabídce povinného ručení nemusí být pro laika jednoduché. Dříve bylo nutné obcházet jednotlivé pojišťovny a složitě porovnávat jejich nabídky. To už dnes naštěstí neplatí. Existují totiž online kalkulačky povinného ručení.

Díky nim si člověk snadno porovná konkurenční nabídky povinného ručení a vybere si tu nejvýhodnější z nich. Vítěznou nabídku na povinné ručení si navíc může ihned sjednat online.

Ať už se jedná o povinné ručení Kroměříž, nebo povinné ručení Brno, pomocí online kalkulačky lze povinné ručení sjednat snadno a rychle odkudkoliv a kdykoliv.

Jak sjednat povinné ručení Kroměříž?

Uzavření pojistné smlouvy je jednoduché. Není třeba chodit na pobočku pojišťovny, vše lze zařídit z pohodlí domova nebo kanceláře. Při využití srovnání povinného ručení je potřeba jenom velký technický průkaz vozidla a osobní údaje vlastníka.

Do online srovnávače povinného ručení se zadávají tyto údaje o vozidle:

  • typ (osobní, užitkové, motocykl)
  • značka a modelová řada
  • motorizace
  • způsob užití (provoz, taxi, rozvoz zboží)

Kdo chce získat přesnou cenu povinného ručení, pak musí vyplnit také rok výroby vozidla, svůj věkbydliště a délku bezeškodního období (systém bonus/malus).

Všechny tyto faktory totiž mají vliv na cenu povinného ručení. Po vyplnění formuláře se objeví porovnání povinného ručení od všech pojišťoven. Pak už si lze vybrat nejvýhodnější zákonné pojištění auta vzhledem k jeho ceně i rozsahu služeb.

Všechny potřebné dokumenty přijdou ihned na e-mail. Jedinou podmínkou k tomu, aby vznikl nárok na pojistnou ochranu k datu uvedenému na smlouvě, je uhrazení ceny povinného ručení v řádném termínu.

Povinné ručení se sjednává zpravidla na rok s automatickým prodloužením. Kdo by našel výhodnější povinné ručení, nesmí zapomenout pojistnou smlouvu vypovědět nejpozději 6 týdnů před koncem pojistného období.

Jak platit povinné ručení?

Podpis pojistné smlouvy a začátek pojištění jsou dvě rozdílné věci. V žádném případě tak nemusí znamenat, že datum podpisu smlouvy je zároveň začátek pojištění. Počátek i konec pojištění je vždy uveden v konkrétní pojistné smlouvě.

Počátek pojištění, tedy datum od kdy bude vozidlo pojištěno, se sjednává předem před uzavření pojistné smlouvy. Je uvedeno ve smlouvě i na zelené kartě.

Avšak teprve po zaplacení pojistky je povinné ručení platné.

Pár slov o Kroměříži

Jihomoravské město Kroměříž se nachází v Hornomoravském úvalu na břehu řeky Moravy. Okolní příroda je turisticky oblíbená, a proto se zde nachází mnoho cyklo-turistických tras (např. dálková Moravská trasa).

Centrum Kroměříže je zařazeno mezi české památkové zóny a k hlavním historickým památkám patří barokní zámek se zahradami, Arcibiskupský palác, kapitulní chrám sv. Mořice nebo Květná zahrada.