Povinné ručení Benešov

V České republice máme dva základní typy pojištění motorových vozidel a to povinné ručení a havarijní pojištění. Zákonem dané je pouze povinné ručení neboli pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem motorového vozidla. Jak získat výhodné povinné ručení?

Toto pojištění tedy musí mít uzavřené každý vlastník motorového vozidla, které je registrované na území České republiky. Z povinného ručení jsou hrazené škody, které pojištěný způsobí dalším osobám na jejich zdraví či majetku v důsledku provozu vozidla.

Srovnání povinného ručení online

Výběr povinného ručení a jeho sjednání je díky internetovým srovnávačům velmi snadný. Stačí zadat požadované parametry o vozidle a o Vás jako jeho vlastníkovi a téměř ihned se dozvíte, která česká pojišťovna Vám nabízí nejlevnější povinné ručení v Benešově a za jakých podmínek. Ne vždy je totiž cena rozhodující. Pozor také na rozsah pojištění a výši pojistných limitů.

Povinné ručení se správně nazývá pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla. Jedná se o zákonné pojištění, jehož smyslem je nahradit třetím osobám škodu, která jim byla způsobena dopravní nehodou.

V případě nehody způsobené pojištěným vozidlem zaplatí pojišťovna škody, které byly způsobeny na zdraví nebo majetku třetí osoby. Jedná se i o náhradu pro lidi, kteří utrpěli zranění a sedí na místě spolujezdce.

Tuto škodu by jinak musel zaplatit viník ze svých peněz. Vzhledem k výši škody v některých případech by se poškozený svých peněz nemusel dočkat.

Za nesjednané povinné ručení hrozí vysoká pokuta až do výše 40 tisíc korun a automobil bez něj nesmí vyjet na pozemní komunikaci.

Pár slov o Benešově

Ve středočeském kraji se nachází známé české město Benešov, které bylo založeno na počátku 13. století. Nejvýznamnější období prožil Benešov za vlády Jiřího z Poděbrad, kdy se zde konaly zemské sněmy. Mezi hlavní historické památky patří kostel sv. Mikuláše a piaristická kolej s barokním kostelem sv. Anny.

Benešov je velmi oblíbený pro svoji dostupnost do hlavního města Prahy. Je proto celá řada lidí, kteří každodenně dojíždí z Benešova do Prahy kvůli svému zaměstnání a samozřejmě při každodenním používáním vozidla je o to důležitější, aby měl majitel vozu kvalitní pojištění.