Pojišťovna AXA

Pojišťovna Axa nemá zatím na našem trhu dlouhou tradici. Ovšem i  za tento krátký časový úsek se dokázala činit. Znáte AXU?

Původně francouzská společnost se dnes může pochlubit nemalým počtem spokojených klientů, množstvím poboček po celém území ČR a kvalifikovanými finančními poradci, kteří jsou schopni vám účinně poradit, s čím potřebujete.

AXA pojištění

Vedle autopojištění s pestrou nabídkou doprovodných pojišťovacích produktů si u této společnosti můžete zřídit třeba i penzijní připojištění, životní pojištění, pojištění domácnosti atd.

Povinné ručení je pojištění, jež dle zákona si musí zřídit každý provozovatel motorového vozidla. Axa nabízí toto zákonné pojištění ve dvou variantách, základní a rozšířené. Sama pojišťovna je označuje jako Standart a Standart plus.

Povinné ručení kryje pouze škody způsobené druhým osobám, ať už na zdraví či majetku, ale dle zákona pouze do výše 35 000 000 korun. Každý klient má však možnost za úplatu si tuto částku navýšit pro svou ještě větší jistotu. Škody na vlastním vozidle lze pokrýt havarijním pojištěním. Vedle toho nabízí Axa i pestrou škálu dalších připojištění. Pro klienta, pokud by snad někdy v budoucnu musel své povinné ručení opravdu využít, je jistě potěšitelné zjištění, že asistenční služby jsou zdarma, a to již k základní variantě povinného ručení.

Axa havarijní pojištění je vhodným připojištěním k povinnému ručení. Klient tak získává jistotu, že i když sám zaviní dopravní nehodou nebo prostě svým vozidlem způsobí škodu, i jeho „újmy“ budou alespoň zčásti uhrazeny.

Havarijní pojištění u nás stále ještě nemá sjednáno příliš mnoho řidičů. Ovšem šetřit je dobré na správných místech. Spojení zákonného pojištění s „havarijkem“ je totiž výhodné, výsledná cena pak může být překvapivě nízká. Což si sami můžete ověřit prostřednictvím služby povinné ručení porovnání.