Jak uzavřít pojistnou smlouvu – pojištění mazlíčků

Lidé jsou zvyklí, že si normálně platí sociální i zdravotní pojištění, ovšem aby ho platili i svým mazlíčkům už zas až tak obvyklé nebývá. Přitom platit pojištění za pár stovek měsíčně může ve finále ušetřit vysoké nečekané výdaje.

V případě, že se člověk nakonec rozhodne, že chce zrušit pojištění mazlíčka, samozřejmě může a existuje proto několik způsobů.

U pojištění mazlíčků je nutné mít připravené následující údaje:

  • věk,
  • hmotnost,
  • rasa,
  • číslo čipu/tetování,
  • s PP/ bez PP

Průvodce vysvětluje základní kroky, které podstoupíte při použití kalkulátoru a objednání pojištění.

Jak postupovat při sjednání pojištění domácích mazlíčků

Kalkulace ceny pojištění

Kalkulaci využijte ke srovnání nabídek cen pojištění domácích mazlíčků partnerských pojišťoven.

Pro kalkulaci a srovnání cen pojištění domácích mazlíčků je nutné zadat vstupní parametry o domácím zvířete, kterého chcete pojistit.

Výběr z nabídky cen pojištění     

Po vyplnění kalkulátoru se Vám zobrazí jednotlivé nabídky cen pojištění domácích zvířat všech dostupných pojišťoven, včetně různých dodatečných připojištění. Vyberte si pojištění, které je pro Vašeho mazlíčka nejvhodnější a nejvíce Vás oslovilo

Vyplnění osobních údajů a údajů o pojištěném zvířeti        

V dalším kroku vyplňte údaje o Vás a pojišťovaném domácím zvířeti do jednotlivých políček.

Rekapitulace a návrh pojištění

Po zadání všech údajů a potvrzení, se pojištění domácího zvířete a návrh smlouvy přehledně zrekapituluje včetně pojistných podmínek a jiných právních ujednání.

Písemné potvrzení a pojistná smlouva

Následně obdržíte na zadaný email zprávu, která potvrzuje přijetí Vaší objednávky pojištění domácího zvířete. Zpráva bude obsahovat údaje pro zaplacení pojištění a elektronickou podobu pojistné smlouvy.

Doručení originálních dokladů

V následujících dnech obdržíte originály všech dokladů poštou na zadanou adresu. Smlouvu je nutné podepsat, přiložit kopie požadovaných dokladů a zaslat zpět na adresu.