Havarijní pojištění pro Toyota

Máte nové či starší vozidlo značky Toyota? Pak se Vám určitě bude hodit také kvalitní havarijní pojištění za rozumnou cenu. Co vlastně znamená havarijní pojištění a na co je potřeba si dávat pozor?

Havarijní pojištění se vztahuje na škody, které vzniknou například v důsledku živelné události (požár, pád stromů, vichřice, povodeň a samozřejmě další živelné události), poškození neznámým pachatelem či střetu se zvěří.

Havarijní pojištění

Nejedná se o povinné pojištění, které musí majitel vozu sjednat. Přesto pokud majiteli na jeho vozu záleží a nerad by platil zmíněné poškození ze svého, je dobré se po kvalitním havarijním pojištění podívat. Havarijní pojištění se vztahuje například i na krádež automobilu, nebo jeho části. Takové vykradené auto, kde zmizí nejen zavazadla, ale například i rádio, rozhodně nikdo moc řešit nechce.

V takovém případě je ideální využít plnění havarijního pojištění, obrátit se na pojišťovnu, která se o vše postará. Samozřejmě je důležité pojišťovně poskytnout potřebné informace – co se stalo, kdy k tomu došlo a ideální je rovnou vše doplnit o vhodné fotografie.

Havarijní pojištění sice není povinné, ale co se týká automobilu, existuje ještě tzv. povinné ručení, které jak už z názvu napovídá – je opravdu povinné. Povinné ručení Toyota přináší celou řadu zajímavých nabídek.

Toyota má širokou nabídku vozů, ze které si vybere každý.

Toyota

Japonský automobilový výrobce společnost Toyota byla založená ve 20. letech 20. století. Zakladatelem syn chudého tesaře Sakichi Toyoda, který se nehodlal smířit s nízkým postavením, na konci 19. století proto založil společnost, která vyráběla tkalcovského stavy.

Byl první, kdo vyrobil a na trh uvedl funkční motorový tkalcovský stav, který byl v textilním průmyslu doslova revolučním krokem. Díky tomuto úspěchu založil v roce 1918 společně se svým synem Kichirem Toyodou společnost Spinning & Weawing Company, která v roce 1924 začala vyrábět plně automatický tkalcovský stav. Sakichi Toyoda nyní usoudil, že je čas změnit prostředí.

A svůj zájem obrátil k automobilovému průmyslu, se kterým se seznámil při svých návštěvách Ameriky a Evropy. Jakmile se v roce 1937 vrátil do Japonska, prodal patent na automatický tkalcovský stav a za získané peníze založil novou společnost Toyota Motor Corporation (TMC).

Prvním vyrobeným automobilem byl nákladní vůz Toyota G1. Osobní automobil Toyota AA byl vyroben zhruba ve stejné době.

Dnes je automobilka Toyota druhým největším světovým výrobcem a největšího japonským výrobcem automobilů. Nezabývá se pouze výrobou osobních vozů, ale také nákladních automobilů, autobusů, motorů a podobně. Automobily značky Toyota patří ke spolehlivým a kvalitním automobilům. Pod tuto značku spadají také moderní značky Scion a Lexus, které se zabývají výrobou luxusních automobilů.