Povinné ručení pro Toyota

Vozidlo, které nemá uzavřené platné povinné ručení, nesmí vyjet na české silnice. Povinné ručení je zákonná povinnost každého vlastníka motorového vozidla v České republice i ve většině evropských zemích.

Povinné ručení je zkrácené označení pro pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem motorového vozidla.

Toyota

Japonský automobilový výrobce společnost Toyota byla založená ve 20. letech 20. století. Zakladatelem syn chudého tesaře Sakichi Toyoda, který se nehodlal smířit s nízkým postavením. Na konci 19. století proto založil společnost, která vyráběla tkalcovského stavy.

Byl první, kdo vyrobil a na trh uvedl funkční motorový tkalcovský stav, který byl v textilním průmyslu doslova revolučním krokem. Díky tomuto úspěchu založil v roce 1918 společně se svým synem Kichirem

Toyodou společnost Spinning & Weawing Company, která v roce 1924 začala vyrábět plně automatický tkalcovský stav. Sakichi Toyoda nyní usoudil, že je čas změnit prostředí.

A svůj zájem obrátil k automobilovému průmyslu, se kterým se seznámil při svých návštěvách Ameriky a Evropy. Jakmile se v roce 1937 vrátil do Japonska, prodal patent na automatický tkalcovský stav a za získané peníze založil novou společnost Toyota Motor Corporation (TMC). Prvním vyrobeným automobilem byl nákladní vůz Toyota G1. Osobní automobil Toyota AA byl vyroben zhruba ve stejné době.

Dnes je automobilka Toyota druhým největším světovým výrobcem a největšího japonským výrobcem automobilů. Nezabývá se pouze výrobou osobních vozů, ale také nákladních automobilů, autobusů, motorů a podobně. Automobily značky Toyota patří ke spolehlivým a kvalitním automobilům. Pod tuto značku spadají také moderní značky Scion a Lexus, které se zabývají výrobou luxusních automobilů.

Modely vozidel Toyota:

  • Toyota Auris
  • Toyota Avensis
  • Toyota Combi
  • Toyota Aygo
  • Toyota Land Cruiser
  • Toyota Prius
  • Toyota Rav4
  • Toyota Verso
  • Toyota Yaris

Toyota je japonská automobilová společnost, která byla založena v roce 1937. Společnost je největším výrobcem automobilů na světě a vyrábí více než 10 milionů vozů každý rok. Je to jedna z největších společností v Japonsku a má pobočky po celém světě.

Při sjednání povinného ručení je dobré popřemýšlet i o kvalitním havarijním pojištění pro Toyotu.