Havarijní pojištění pro Nissan

Vozidlu hrozí řada rizik, jako je vandalismus, krádež vozidla, živelné události, střet se zvěří či havárie. Tyto škody mohou způsobit velké finanční škody, pokud proti nim nebude vozidlo pojištěné. Proto je důležité mít sjednané havarijní pojištění.

Nissan je světovou jedničkou v oblasti automobilového designu a výkonu. Již více než 90 let vyrábí spolehlivá a cenově dostupná vozidla. Od Nissanu Versa až po ultra cool Nissan 350z – ctihodná japonská automobilka má model, který jistě vyhoví každodenním potřebám.

Pokud někdo hledá spolehlivý, cenově dostupný a stylový vůz pro každodenní jízdu nebo sportovní vůz pro nadšence, Nissan má pro něj řešení. Ovšem hned po koupi nového vozidla je třeba myslet nejen na povinné ručení, nýbrž i havarijní pojištění.

Havarijní pojištění lze za výhodných podmínek uzavřít na stránkách www.ePojistka.cz.

Co kryje havarijní pojištění pro Nissan?

Havarijní pojištění, často zvané kasko, je dobrovolné pojištění, které chrání vlastní vozidlo před různými škodami. Základní havarijní pojištění pro Nissan kryje tato rizika:

  • havárie – zaviněná autonehoda
  • odcizení – krádež vozidla nebo jeho částí
  • živel – poškození nebo zničení vozidla živly (povodeň, kroupy, blesk)
  • vandalismus – škoda způsobená zásahem cizí osoby nebo vandalismem

Pojišťovny nabízejí různé kombinace základních rizik a každý se může rozhodnout, proti kterým se chce pojistit. Nejvýhodnější je sjednat tzv. havarijní pojištění All Risk zahrnující všechna základní rizika. Tato varianta ovšem bývá nejdražší.

Cena havarijního pojištění pro Nissan

Pojišťovny nabízejí u havarijního pojištění pro Nissan různé varianty pojištěných rizik, proto není možné obecně říci, jaká je cena havarijního pojištění. Cena havarijního pojištění pro Nissan by však neměla být hlavním kritériem pro výběr pojištění.

Zásadní je především kvalita pojištění, asistenčních služeb a rychlost likvidace.

Výši ceny havarijního pojištění ovlivňuje celá řada faktorů, jako je cena vozidla, jeho stáří, míra spoluúčasti a úroveň zabezpečení.

Platí, že čím starší a levnější vůz je, tím nižší bude výše ceny havarijního pojištění. A samozřejmě naopak. Pokud má tedy někdo starší vozidlo Nissan, pak se nevyplatí do havarijního pojištění investovat. To se vyplatí zejména u dražších a novějších vozidel.

Je třeba myslet na to, že hodnota vozidla navíc každým rokem klesá. Tím pádem i samotná pojistka bude každým rokem levnější. Z tohoto důvodu by si měl každý pojistnou smlouvu pravidelně aktualizovat, aby neplatil víc, než musí.

Havarijní pojištění online

V dnešní době je nejrychlejší a nejlevnější sjednat havarijní pojištění pro Nissan online a bez nutnosti fyzické kontroly vozidla pojišťovnou. Pro uzavření havarijního pojištění stačí vozidlo pro doložení jeho aktuálního stavu nafotit.

Dále je potřeba mít k dispozici velký technický průkaz a občanský průkaz. Ke sjednání výhodného havarijního pojištění se doporučuje využít kalkulačku či srovnávač havarijního pojištění. Po zadání údajů o vozidle a pojistníkovi systém vygeneruje nabídku pojišťoven řazenou podle cen.

Kdo si z nabídky vybere, může havarijní pojištění rovnou online sjednat. Po sjednání veškeré informace a doklady přijdou na zadaný email. Výhodou online sjednání havarijního pojištění je úspora času i peněz. Pojišťovny totiž nabízejí za online sjednání slevy.

O značce Nissan

Japonci Den, Aoyma a Takuchi založili v roce 1911 společnost s názvem Kaishinsha Motocar Works, která svůj první automobil vyrobila a uvedla na trh o tři roky později. Byl jím model DAT, jehož název vznikl z počátečních písmen jmen všech tří zakladatelů společnosti.

Tato zkratka byla také použitá pro nový název společnosti “DAT Motocar Co.”, který byl poprvé použit v roce 1918. Později byl k názvu společnosti přidán dovětek SUN (ztráta), čím vznikl opět nový název DATSUN. V rámci této společnosti byla vytvořena divize Nissan Motor Co., která se zabývala výrobou automobilů.

Během druhé světové války byla činnost divize Nissan zcela zastavena. Znovu obnovena byla až v roce 1945. Značka Nissan a její automobily byli úspěšní nejen na japonském trhu, ale také ve Spojených státech amerických.

V Kalifornii dokonce vzniká Nissan Motor Corporation USA (NMC). Daleko méně byla společnost Nissan úspěšná v evropských zemích. Přes počáteční úspěchy se nakonec společnosti podařilo v roce 1984 vybudovat svou první továrnu a to konkrétně ve Velké Británii. Tato odnož se nazývala Nissan Motor Manufactorin (UK) Ltd.

V roce 1999 uzavřela společnost Nissan dohodu s významnou francouzskou automobilkou Renault a výsledkem bylo uzavření partnerství, která trvá dosud. Touto dohodou vznikl čtvrtý největší automobilový koncern na světě. Roční výroba automobilů se v rámci celého koncernu pohybuje nad 5 miliónů kusů.

Modely vozidel Nissan:

  • Nissan 370Z
  • Nissan GT-R
  • Nissan Juke
  • Nissan Micra
  • Nissan Murano
  • Nissan Navara
  • Nissan Note
  • Nissan Pathfinder
  • Nissan Quasqai
  • Nissan X-trail