Havarijní pojištění pro Cadillac

Pojištění luxusního vozu může být náročný úkol. Luxusní vozy jsou drahé na pořízení i údržbu a hrozí u nich větší riziko krádeže nebo poškození při nehodě. Luxusní vozy mohou být radostí z jízdy, ovšem i finanční zátěží, pokud člověk nemá správné pojistné krytí.

Naštěstí existuje několik různých typů pojištění, které pomohou luxusní vůz ochránit. Pro drahé a luxusní vozidlo Cadillac je kromě povinného ručení důležité také havarijní pojištění.

To ochrání před možnými důsledky škod, které na vozidle Cadillac může spáchat živelná událost (např. požár, povodeň, úder blesku či záplava) nebo jiná osoba (vandalové či zloději).

Nabídku na havarijní pojištění lze najít na stránkách www.epojistka.cz, kde si každý aktuální nabídku velmi snadno porovná, a to za pouhých pár minut.

Proč sjednat havarijní pojištění?

Havarijní pojištění je dobrovolné pojištění, které si vlastník může, ale nemusí sjednat. Z havarijního pojištění se hradí škody na škody na vlastním vozidle, které jsou způsobeny havárií, vandalem, přírodními živly a nebo dojde-li k odcizení.

Pokud třeba neznámý člověk vozidlo odře na parkovišti a odjede, musí si vlastník zaplatit opravu sám. Pokud má však sjednané havarijní pojištění, zaplatí opravu pojišťovna.

Stejně tak pokud řidič „potká“ na silnici srnku nebo jiné zvíře, musí si náklady opravy nést sám. Proto se vyplatí k povinnému ručení sjednat i havarijní pojištění. Obzvlášť u nových vozů.

Sjedná-li se havarijní pojištění spolu s povinným ručením, bude celková cena nižší než kdyby se jednávala každá pojistka zvlášť.

Cena havarijního pojištění

Cena havarijního pojištění jistě zajímá každého. Ovšem neměla by být hlavním hlediskem. Důležitější je kvalita pojištění. Ta se odvíjí od limitů plnění, které pojišťovna v případě pojistné události poskytne, asistenčních služeb a rychlosti likvidace.

Výši ceny havarijního pojištění ovlivňuje řada parametrů. Patří mezi ně následující:

  • typ a značka vozidla
  • cena vozidla
  • stáří vozidla
  • zvolené riziko pojištění (odcizení, havárie, živel, kompletní)
  • zvolená spoluúčast
  • bydliště majitele vozidla (region)
  • frekvence platby
  • bezeškodní průběh předchozího pojištění

Obecně platí následující pravidla:

  • čím starší vozidlo, tím levnější pojistné
  • čím větší spoluúčast, tím levnější pojistné
  • čím větší je město, kde majitel bydlí, tím vyšší pojistné
  • kdo častěji bourá, víc platí

Havarijní pojištění se obvykle hodí pro novější vozy zhruba do 6 let stáří. Pak se vyplatí luxusním vozům jako je právě Cadillac. U nich by si měl majitel havarijní pojištění sjednat, i když jsou starší.

U starších vozů může být havarijní pojištění nevýhodné. Ovšem to neplatí pro luxusní vozy Cadillac.

Havarijní pojištění pro Cadillac – jak sjednat?

Nejjednodušší způsob, jak sjednat havarijní pojištění pro Cadillac, je online. Do online srovnávače se zadají základní parametry o vozidle a majiteli a systém během pár minut ukáže nabídku jednotlivých pojišťoven.

Ta je řazená podle cen pojistného. Zájemce současně vidí, jaká pojistná rizika jsou v havarijním pojištění zahrnuta a jaké případné služby dané pojištění obsahuje.

Nabídky tak lze jednoduše porovnat a rovnou také pojištění sjednat. Veškeré doklady pak přijdou do emailu.

O společnosti Cadillac

Na počátku 20. století skupina investorů kolem geniálního Henryho Forda založila společnost Cadillac. Ford se však s investory nepohodl a brzy společnost opustil. Zpočátku to vypadalo, že investoři společnost prodají.

Nakonec se nechali přesvědčit vynikajícím konstruktérem a výrobcem automobilů Henry Lelandem, aby ve výrobě automobilů pokračovali i nadále. Díky němu tak vzniká automobilka Cadillac Automobil Company v roce 1902 a první model by na trh uveden ve stejném roce.

Značka Cadillac se jako většina dalších automobilek zaměřila především na výrobu luxusních automobilů. Nejvíce se však proslavila zavedením řady novinek. V roce 1910 Cadillac vyrobil první zcela uzavřený automobil.

V roce 1912 začínají být automobily Cadillac vybavovány elektrickým startérem a také osvícením. Cadillac také jak první zavedl pružinové pérování, nastavitelný volant a posilovač řízení. Mezi významné novinky patřil také vodou chlazený motor, který tak mohl vyvinout rychlost až 100 kilometrů v hodině.

V roce 1949 už byl vyroben miliontý vůz značky Cadillac. Ročně produkovali přes 100 000 automobilů, a Cadillac se tak zařadil mezi nejvýznamnější značky světa. Nejvíce oblíbenými modely byly v této době Cadillac Eldorado, Cadillac DeVille a a Cadillac Fleetwood. Tyto vozy byly snadno rozeznatelné díky panoramatickému přednímu sklu a výrazným zadním ploutvím.

Ropná krize v 70. letech způsobila snížení poptávky po luxusních automobilech, jejichž spotřeba byla příliš drahá. Cadillac byl stejně jako další drahé automobilky nutný pozměnit svou strategii.

Na trh tak byl brzy uveden menší automobil Cadillac Seville. Od roku 2002 se objevují také další modely Cadillac DeVille, roadster Cadillac SRX či Cadillac Escalade.

Modely vozidel Cadillac

V průběhu let Cadillac vyráběl širokou škálu modelů, od luxusního a výkonného Escalade až po utilitárnější a praktičtější CTS.

  • Cadillac CTS
  • Cadillac XT5
  • Cadillac CTS-V
  • Cadillac ATS
  • Cadillac SRX Crossover
  • Cadillac Escalade

I dnes je Cadillac na špičce automobilového designu a technologií. Jejich vozy jsou vybaveny nejnovějšími bezpečnostními, výkonnostními a komfortními prvky.

Cadillac je také známý svým odvážným a stylovým designem, kdy jeho vozy často obsahují poutavé prvky, jako jsou velké mřížky chladiče, chromované lišty a elegantní křivky.