Havarijní pojištění pro Bugatti

Bugatti je automobilka s dlouhou a bohatou historií výroby luxusních sportovních vozů. Vyrábí jedny z nejdražších a nejluxusnějších vozů na světě. Pro vozy Bugatti je proto nutné mít kvalitní havarijní pojištění.

Vozy Bugatti vždy považovány za luxusní symbol moci a prestiže. Bugatti mají pověst vozů vybavených špičkovou výbavou, včetně jedinečného designu karoserie a interiéru, řady možností pohonných jednotek a nejmodernějších technologií.

Pro ty, kteří si mohou Bugatti dovolit, představuje koupě nádherného, skvěle navrženého vozu více než jen vrchol vysokého výkonu a luxusu. Jde o určitý druh životního stylu. Pro mnoho bohatých a ambiciózních řidičů je vlastnictví a řízení vozu Bugatti symbolem postavení, příležitostí vyniknout z davu a být obdivován.

Bugatti patří mezi krásná, luxusní a hlavně drahá vozidla, jejichž poškození, zničení či krádež by člověk velmi těžko snášel nejen po citové, nýbrž také po finanční stránce. Proto by měl mít sjednané také havarijní pojištění, které Bugatti a peněženku jeho majitele ochrání před finančními důsledky možné krádeže či poškození vozidla živelnými událostmi i vandaly.

Jak sjednat havarijní pojištění pro Bugatti?

Co je havarijní pojištění?

Havarijní pojištění, zvané také kasko, je dobrovolné pojištění, které chrání vlastní vozidlo před škodami vzniklými v důsledku odcizení vozidla, havárie, vandalismu, neoprávněného užití vozidla nebo v případě živelných pohrom.

Havarijní pojištění je ideálním doplněním povinného ručení, které kryje škody na vozidlech a zdraví ostatních účastníků dopravní nehody.

Nabídka havarijního pojištění je na českém trhu bohatá. U některých pojišťoven jsou balíčky havarijního pojištění pevně dané a lze přidávat jen další připojištění. Jiné pojišťovny naopak dávají volnou ruku a každý si může havarijní pojištění snadno přizpůsobit obrazu svému.

Pro sjednání havarijního pojištění se proto doporučuje používat srovnávače havarijního pojištění, které vygenerují nabídku všech pojišťoven podle ceny a zároveň rozsahu nabízených služeb.

Co kryje havarijní pojištění?

Mít sjednané havarijní pojištění pro Bugatti je důležité. Škody se na takovém vozidle mohou všplhat do milionových výšin, a to nikdo platit z vlastní kapsy nechce. Základní havarijní pojištění kryje tato rizika:

  • havárie – zaviněná autonehoda
  • odcizení – krádež vozidla nebo jeho částí
  • živel – poškození nebo zničení vozidla živly (povodeň, kroupy, blesk)
  • vandalismus – škoda způsobená zásahem cizí osoby nebo vandalismem

Pojišťovny nabízejí různé kombinace základních rizik a každý se může rozhodnout, proti kterým se chce pojistit. Nejvýhodnější je pro Buggatti sjednat tzv. havarijní pojištění All Risk zahrnující všechna základní rizika. Tato varianta sice bývá nejdražší, to ovšem majitele těchto vozidel nebude trápit.

Důležité je vědět, na co se havarijní pojištění nevztahuje. Z pojištění je vždy vyloučena škoda způsobená pod vlivem alkoholu či jiné návykové látky. Pakliže se prokáže užití návykové látky před jízdou, i přes platné havarijní pojištění pojišťovna odmítne vyplatit škody.

Nejlevnější havarijní pojištění

Výslednou cenu havarijního pojištění pro Bugatti i další značky ovlivňuje celá řada faktorů. Některé faktory člověk neovlivní, ovšem najde se pár možností, jak za havarijní pojištění platit méně.

Hodnota vozidla časem klesá, proto se doporučuje průběžně kontrolovat pojistnou hodnotu vozidla. V případě havarijního pojištění je nesmyslné cenu vozidla nadhodnocovat. Pojišťovna v případě totální škody nebo krádeže stejně vyplatí jen aktuální cenu vozidla.

Vyšší spoluúčast u havarijního pojištění snižuje výslednou cenu pojištění. Na druhou stranu v případě pojistné události platí pojištěný ze svého víc. Musí si tak sám zvážit, co je pro něj lepší.

Dalším možností, jak snížit cenu havarijního pojištění, je využití bonusu z povinného ručení. Konkrétní bonus vychází z počtu měsíců, na které bylo sjednané povinné ručení, a počtu dopravních nehod, které pojištěný v tomto období způsobil. 

V každém případě musí majitelé vozidel Bugatti očekávat, že cena havarijního pojištění bude vysoká.

O značce Bugatti

Zakladatelem této značky byl známý italský konstruktér Ettore Bugatti, který svůj první automobil navrhl již ve svých devatenácti letech v roce 1901. Tento automobil předvedl na italském veletrhu v Miláně a byl natolik úspěšný, že za něj získal ocenění.

Vlastníkem automobilu se stal baron de Dietrich z Niederbronnu, který se brzy stal hlavním sponzorem Bugattiho automobilů. Ten až do roku 1909 pracoval pro několik automobilek jako konstruktér a teprve poté si založil vlastní společnost na výrobu automobilů. První továrnu vybudoval v Molsheimu v Alsasku.

V roce 1911 uvedl na trh první model Bugatti Type 13, který byl úspěšným závodním vozem. Již v tomto roce zvítězil ve Velké ceně Francie, kde porazil i starší a známější konkurenční automobily. Tohoto modelu se nakonec prodalo více jak 2000 kusů.

50. léta však pro Bugatti úspěch neznamenala. Továrna byla zavřena a činnost značky Bugatti ukončena. K obnovení výroby došlo až v 90. letech, tedy o 40 let později. Bugatti se opět zaměřila na výrobu luxusních sportovních automobilů a prvním modelem této nové éry byl Bugatti EB110. Od roku 1998 je Bugatti součástí světového automobilového koncernu Volkswagen.

Jedním z nejznámějších modelů se stal Bugatti Veyron, jehož výroby trvala od roku 1999 do roku 2004. Byl nejrychlejším automobilem, který mohl dosáhnout rychlosti až 431 kilometrů v hodině. V současné době konstruktéři Bugatti pracují na novém modelu Bugatti 16C Galibier, který by na trh měl být uveden až v roce 2015.

Modely vozidel Bugatti

  • Bugatti EB110
  • Bugatti Veyron
  • Bugatti Chiron

Premiérovým vozem Bugatti 21. století je Chiron, který debutoval v roce 2016. Chiron je označován za nejrychlejší, nejvýkonnější a nejluxusnější Bugatti, jaké kdy bylo vyrobeno. Chiron je vybaven motorem W16 o objemu 8,0 litru se čtyřmi turbodmychadly, který dosahuje výkonu 1 500 koní a maximální rychlosti přes 261 km/h.