Havarijní pojištění pro Aston Martin

Aston Martin je značka, která je více než sto let synonymem luxusu a řemeslného zpracování. Vozy jsou vybaveny nejmodernějšími luxusními technologiemi. Každý vůz je uměleckým dílem, které se vyznačuje precizním zpracováním a nádhernými detaily. Pro Aston Martin je havarijní pojištění nutnost.

Vozidla Aston Martin nebrázdí české silnice tak často. Jsou jednou z nejikoničtějších světových značek luxusních sportovních vozů. Jedná se tedy o velmi drahé vozy. Aston Martin je skutečně vůz jako žádný jiný.

A pro takový vůz je nutné mít sjednané kvalitní havarijní pojištění. Povinné ručení je samozřejmost, které se nevyhne žádný majitel vozidla, ať už se jedná o Aston Martin nebo VW.

Havarijní pojištění pro Aston Martin – co zahrnuje?

Havarijní pojištění je určeno k ochraně vlastního vozidla Aston Martin před škodami na vozidle vzniklými. Havarijní pojištění, často nazývané kasko, je dobrovolné smluvní pojištění vozidla a slouží ke krytí škod vzniklých na vlastním vozidle.

V rámci havarijního pojištění auta je tedy chráněn majetek pojištěného. Na rozdíl od povinného ručení, kdy je chráněn majetek třetích osob.

Pojišťovny nabízejí 4 základní varianty havarijního pojištění, které se vztahuje na tyto případy:

  • havárie – škoda způsobená zaviněnou dopravní nehodou
  • vandalismus – škoda způsobená zásahem cizí osoby nebo vandalismem
  • odcizení
  • živel – škoda způsobená přírodní katastrofou (povodeň, kroupy, úder blesku aj.)

Pojišťovny nabízejí různé kombinace základních rizik a každý se může rozhodnout, proti kterým se chce pojistit. Pro Aston Martin je pochopitelně nejvýhodnější sjednat tzv. havarijní pojištění All Risk zahrnující všechna základní rizika.

V rámci havarijního pojištění pro Aston Martin se určitě vyplatí sjednat i různá doplňková připojištění (čelní sklo, mimořádná výbava nebo úrazové pojištění). Na havarijním pojištění pro luxusní vozidlo, jakým Aston Martin je, nemá smysl šetřit.

Cena havarijního pojištění

Kdo si pořídí Aston Martin, zřejmě nebude řešit cenu havarijního pojištění. Nicméně je dobré vědět, jaké faktory mají obecně vliv na to, jaká bude výsledná cena havarijní pojištění auta.

Cena havarijního pojištění se odvíjí od technických parametrů vozidla a osobního profilu řidiče. Výši ceny havarijního pojištění ovlivňují zejména tyto parametry:

  • cena vozidla
  • stáří vozidla (celkový technický stav)
  • objem motoru
  • úroveň zabezpečení vozidla
  • věk či bydliště řidiče

Platí, že čím starší a levnější vůz je, tím nižší bude výše ceny havarijního pojištění. A samozřejmě naopak.

Cenu havarijního pojištění ovlivňuje také spoluúčast. Jedná se o procento, které si ze škody bude hradit pojištěný sám. Zpravidla se pohybuje od 5 do 20%.

Pokud se jedná o havarijní pojištění pro Aston Martin, pak je nutné počítat s tím, že cena pojistného bude vysoká.

Jak sjednat havarijní pojištění?

Majitelé vozidel Aston Martin určitě nemusejí hledat nejlevnější havarijní pojištění. Přesto je určitě potěší, že můžou ušetřit čas i peníze, a to díky online kalkulačce havarijního pojištění.

Po vyplnění jednoduchého formuláře systém vygeneruje nabídky havarijního pojištění, které jsou přehledně seřazeny od nejlevnějších až po ty nejdražší. Zároveň je uvedeno, jaké služby havarijní pojištění zahrnuje.

Nicméně v případě vozidel Aston Martin je třeba počítat s tím, že pojišťovna bude chtít vozidlo před sjednáním smlouvy vidět. Pokud se tedy nejedná o nové vozidlo.

O značce Aston Martin

Britská automobilová značka Aston Martin se od počátku své existence zabývá výrobou luxusních vozidel, které vynikají řemeslnou prací, moderní technologií, perfektní funkčností a špičkovým designem. Aston Martin je populární také díky své “roli” ve filmech o agentovi Jamesu Bondovi.

Aston Martin byl založen v roce 1914 dvěma přáteli Robertem Bamfordem a Lionelem Martinem. Ti začali nejprve s výrobou individuálních kupé. Výrobu vozidel byla přerušena první světovou válkou.

K obnovení výroby došlo ihned po skončení války. Z této doby byl úspěšné závodní automobily určené pro francouzskou Grand Prix. Bohužel nic z toho nedokázalo zabránit bankrotu v roce 1924.

Tehdy se novým vlastníkem stala Lady Charnwoodová a v čele nového vedení se stal její syn John Benson. Finanční krizi se však nepodařilo překonat a společnost Aston Martin byl znovu prodána. Tentokrát se novými vlastníky stali Bill Renwick a August Berteli.

Právě v této době vznikl název společnosti Aston Martin Motors. Největší úspěchy zažila automobilka pod vlastnictvím Sira Davida Browna, který pod jednou značkou spojil automobilky Aston Martin, Lagonda a Tickford. V této době byly vyráběny modely pod označením “DB”.

Další finanční krize postihla automobilku v 70. letech, kterou se podařilo překonat až prodejem společnosti koncernu Ford v roce 1992. Od roku 2001 je vyráběný slavný model a symbol moderního luxusního automobilu Aston Martin V12 Vanguish.

V roce 2006 byla značka opět prodána a to bývalému závodníkovi Davidovi Richardsonovi, který stvořil sérii vozů. Nejvýznamnějším model se stal Aston Martin One-77.

Modely vozidel Aston Martin

  • Aston Martin DB7
  • Aston Martin DB9
  • Aston Martin DBR9
  • Aston Martin DBS
  • Aston Martin Rapide
  • Aston Martin Vanquish
  • Aston Martin Vantage
  • Aston Martin Virage
  • Aston Martin Cygnet

Pokud někdo hledá luxusní sportovní vůz, který nabízí výkon, sofistikovanost a styl, nenajde lepší volbu než tu, která je spojena se jménem Aston Martin.