Generali pojišťovna

Historie Generali pojišťovny se začíná v roce 1831 založením Assicurazioni Generali v italském Terstu. První pobočky pojišťony Generali ve Vídni, Budapešti a v Praze, tedy v největších městech tehdejšího Rakouska-Uherska, byly otevřeny v roce 1832.

Významným mezníkem pro Generali pojišťovnu na našem území pak bylo znárodnění v roce 1945. Na svou bezmála stoletou tradici v českých zemích navazuje tak Generali pojišťovna až po pádu komunismu a demonopolizaci českého pojistného trhu, konkrétně v roce 1993.

Od roku 2006 je Generali pojišťovna a.s. vlastníkem a jediným akcionářem Generali penzijního fondu a.s.

Od roku 2008 je Generali pojišťovna, a.s. spolu s Českou Pojišťovnou, a.s. součástí nového nadnárodního finančního holdingu, který nese název „Generali PPF Holding“. V České republice má Generali pojišťovna, a.s. v současnosti bezmála 3000 zaměstnanců a spolupracovníků a přes 1 200 000 uzavřených pojistných smluv.

Hlavní sídlo společnosti se nachází v Praze. V České republice má Generali pojišťovna kolem 240 poboček. K tomu nabízí Generali pojišťovna svým klientům bezplatné poradenství.

Ceny povinného ručení Generali

Generali pojišťovna zohledňuje v kalkulaci pojistného objem motoru, druh vozidla, bydliště a fakt, je-li vlastníkem právnická, nebo fyzická osoba. Z takto vykalkulované ceny je možno získat slevu, na základě bonusů 5% za každých 12 měsíců bez zaviněné nehody, a také celou řadu dalších možných slev.

Sazebník povinného ručení

(produkt „Standard“, pro osobní automobily do 3500Kg, průměrné ceny bez bonusů)

 Objem v cm3Cena od – doNaše cena (bez bonusu)S námi ušetříte
 do 1000 cm33.440 Kč1.890 Kč1.550 Kč
 1000 – 1350 cm34.400 Kč2.390 Kč2.010 Kč
 1350 – 1850 cm36.240 Kč3.390 Kč2.850 Kč
 1850 a více cm3od 8.720 Kč7.490 Kč1.230 Kč

Služby a produkty

Generali pojišťovna předkládá širokou nabídku produktů z oblasti životního i neživotního pojištění. Konkrétně z oblasti pojištění osob (cestovní, úrazové, životní i nemocenské pojištění), pojištění majetku, pojištění odpovědnosti, dále pojištění individuálních rizik, a pojištění motorových vozidel.

Prostřednictvím Generali penzijního fondu nabízí navíc Generali pojišťovna také služby ze sektoru penzijního připojištění.

Autopojištění

V oblasti pojištění vozidel nabízí Generali pojišťovna klasicky havarijní pojištění a od roku 1999 také povinné ručení. Společně s těmito základními pojištěními pak nabízí ještě obligátní možnost připojištění. K dispozici jsou: pojištění skla, pojištění zavazadel, úrazové pojištění přepravovaných osob, pojištění náhradního vozidla a pojištění právní ochrany.

Havarijní pojištění je pojištění, z něhož je hrazena škoda na vlastním vozidle při vlastním zavinění. Generali pojišťovna jej nabízí ve dvou variantách: „Kasko“ a „Minikasko“, které se liší šíří záběru pojištěných příčin škody

.

Generali pojišťovna nabízí svým klientům tři varianty povinného ručení: „Venkov“, „Standard“ a „Plus“, které jsou obligátně odstupňovány podle výše pojistného a z něj vyplývající výše limitů hrazení. Ke všem třem variantám je zdarma právní ochrana, a pro všechny vozy které jsou ve dne uzavření smlouvy mladší 11 let také základní asistenční služba. V případě, že pojištěnec zároveň uzavře u Generali pojišťovny taktéž havarijní pojištění, získává na povinné ručení 5% slevu.

Pro firemní klienty je připraveno také flotilové pojištění, pojišťující celý firemní vozový park. Povinné ručení, stejně jako havarijní pojištění je možné u Generali pojišťovny sjednat také online.

Generali pojišťovna pobočky (www.generali.cz)

Generali pojišťovna má pobočky po celé České Republice.

Oficiální web: www.generali.cz

Generální ředitelství (hlavní pobočka Generali pojišťovny) má tyto kontaktní údaje:

Ulice:Bělehradská 299/132
Místo:Praha 2
PSČ:120 84
Provozní doba:po-pá 8:00 – 18:00
Okres:Praha-město
Právní forma:akciová společnost
Telefon:221 091 000
Fax:221 091 300

Dále má Generali pojišťovna pobočky v každém větším městě. Jejich soupis naleznete na www.generali.cz.

Praha, Brno, Ostrava, Plzeň, Olomouc, Liberec, Hradec Králové, České Budějovice, Ústí nad Labem, Pardubice, Havířov, Zlín, Kladno, Most, Karviná, Frýdek-Místek, Opava, Karlovy Vary, Děčín, Teplice

Skvělou půjčku Vám nabídne i GE Money Bank Vám poskytne rychlou podporu Vašeho účtu. Skvělé povinné ručení od Alianz pojišťovny naleznete u našeho partnera. Máme pro Vás nabídku povinného ručení od Kooperatviva pojišťovna a.s.. Povinné ručení vyřídíte online.