Jak funguje Česká kancelář pojistitelů – ČKP

Co se stane v případě, že nemáte sjednané povinné ručení a způsobíte škodu? Existuje někdo, kdo by za Vás škodu uhradil?

Zajímá Vás, co je kancelář pojistitelů? Proč a kdy byla Česká kancelář pojistitelů vůbec zřízena? Na tyto otázky Vám odpovíme v následujícím článku.

Kancelář pojistitelů je organizace pojistitelů, která působí na území České republiky a vznikla na základě zákona o pojištění ručení z provozu vozidla v roce 1999. Pojistitelé jsou oprávněni vykonávat pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla.

Česká kancelář pojistitelů vystupuje především jako garant a poskytovatel těm poškozeným, kterým někdo způsobil škodu provozem vozidla. Pokud vozidlo, které způsobilo škodu například:

  • nebylo zajištěno a byla způsobena věcná škoda za více než 10 000 korun
  • vozidlo nebylo pojištěno
  • bylo pojištěno u společnosti, která nemůže uhradit škodu z důvodu svého úpadku

pak tato kancelář závazky uhradí za povinného. Následně má ale kancelář pojistitelů právo na to, aby si vymohla náhradu za to, co uhradila za povinného.

Náš tip: “Mějte své auto dobře pojištěné, abyste nemuseli řešit svou situaci s Českou kanceláří pojistitelů.“

Na našich stránkách si vyberte produkt pojištění, který Vám bude maximálně vyhovovat, a zároveň si pojištění sjednejte. Není nic jednoduššího, než si v klidu a z domova zřídíte nejen kvalitní povinné ručení, ale nabídneme Vám i havarijní pojištění.