Zákonné pojištění a jeho srovnání u vybraných pojišťoven

Pojištění za škody způsobené provozem motorového vozidla, známé také pod názvem povinné ručení má zákonnou povinnost mít každé motorové vozidlo, kterému byla přiřazena registrační značka, technický průkaz, nebo pokud je vozidlo používáno na veřejných komunikacích. Pojišťoven, které v současnosti nabízejí povinné ručení, je na trhu v České republice mnoho. Najít tu nejlevnější a zároveň pro klienta tu nejvýhodnější pojišťovnu a nabídku může být velice obtížné, protože existuje několik druhů pojištění a potřeby jednotlivých klientů jsou individuální. K tomuto účelu je dobré využít na internetu službu povinné ručení porovnání. Na internetu lze porovnávat a pomocí jednoduchého formuláře vypočítat nejvýhodnější povinné ručení.

Kooperativa je v současnosti druhou největší pojišťovnou na českém trhu v oblasti pojišťovnictví. Kooperativa je univerzální pojišťovna, která nabízí svým klientům mnoho služeb a druhů pojištění pro občany, ale také pro klienty z malých, středních a velkých firem. Na tuzemský trh vstoupila Kooperativa v roce 1993. Hlavní akcionář Kooperativy je společnost Wiener Städtische Allgemeine Versicherung – největší Rakouská pojišťovací skupina. Působí v pojišťovnách po celé Evropě s více než 11 miliony klientů. Kooperativa pojišťovna nabízí produkty z oblastí životního pojištění, cestovního pojištění, úrazového pojištění, pojištění majetku, pojištění odpovědnosti za škodu, pojištění právní ochrany nebo v neposlední řadě i pojištění soukromých a firemních vozidel a další.

Česká podnikatelská pojišťovna začala působit na trhu v tuzemsku o něco později než mnohé další pojišťovny, v roce 1995. Nynější kapitál ČPP je zhruba 1 miliarda Kč, tímto se Česká podnikatelská pojišťovna řadí k finančně nejstabilnějším a silným pojišťovnám pojistného trhu v České republice. ČPP je jištěna světovými renomovanými institucemi. Peníze svých klientů, stejně jako finanční rezervy má pojišťovna uložena u bankovních institucí jakými jsou ČSOB, Citibank a další renomované peněžní ústavy. ČPP má jako svůj hlavní produkt povinné ručení. Pojišťovna nabízí určitý druh pojištění, který je určený hlavně pro osobní motorová vozidla. Další produkty nabízí např. úrazové pojištění řidiče zdarma. ČPP poskytuje jako bonus všem svým novým klientům slevu.