Wustenrot pojišťovna

Historie společnosti se začíná v německém Wüstenrotu v roce 1821. Tam byl tehdy založen spolek z jehož základů vyrostla dnešní mezinárodně významná finanční skupina.

Na českém trhu začala společnost Wüstenrot působit v roce 1993 nejprve jako stavební spořitelna.

Wüstenrot pojišťovna, a.s. je nejmladším členem skupiny Wüstenrot. Byla založena teprve v roce 2006. Ze skupiny Wüstenrot působí na českém finančním trhu ještě Wüstenrot – Stavební spořitelna a.s., Wüstenrot – Životní pojišťovna a.s. a Wüstenrot Hypoteční banka a.s. Celá skupina Wüstenrot tak nabízí široké spektrum finančních služeb.

Hlavní sídlo Wüstenrot pojišťovny se nachází v Praze. V české republice má Wüstenrot pojišťovna kolem 190 poboček. Služby Wüstenrot pojišťovny lze využívat také prostřednictvím velkého množství finančních poradců Komunikovat s pojišťovnou je možné také prostřednictvím bezplatné infolinky.

Wüstenrot povinné ručení – ceny

V kalkulaci ceny povinného ručení zohledňuje Wüstenrot pojišťovna primárně výkon motoru v kW (stejně jako AXA pojišťovna), dále však také objem motoru, stáří vozidla, statut vlastníka (podnikatel, nepodnikatel), u nepodnikatelů navíc ještě věk. Ceny povinného ručení od Wüstenrot pojišťovny se tak pohybují ve velmi širokém rozmezí.

K tomu je ještě možné získat slevu díky bonusům. Například až 60% za průběh pojištění bez zaviněné nehody, věrnostní slevy za jiné uzavřené Wüstenrot pojištění atd.

Wüstenrot povinné ručení – sazebník

(pro osobní automobily do 3500Kg, průměrná cena bez bonusů)

Výkon motoruCena od – doNaše cena (bez bonusu)S námi ušetříte
do 50 kW4.360 – 12.580 Kč1.890 Kčaž 10.690 Kč*
51 kW – 80 kW6.540 – 14.520 Kč2.390 Kčaž 12.130 Kč*
81 kW – 140 kW9.800 – 21.780 Kč3.390 Kčaž 18.390 Kč*
141 kW a více13.060 – 29.040 Kč7.490 Kčaž 21.550 Kč*

* Ceny jsou pouze orientační, pro lepší výsledky zkuste naše Porovnání povinného ručení.

Služby a produkty

Wüstenrot pojišťovna poskytuje pouze produkty z oblasti neživotního pojištění, jako jsou pojištění osob, pojištění vozidel, pojištění podnikatelů nebo pojištění bydlení. Asistenční služby jsou k základním produktům bezplatné.

Autopojištění

Havarijní pojištění je pojištění, z něhož je hrazena škoda na vlastním vozidle při vlastním zavinění. Wüstenrot pojišťovna předkládá jedinou variantu havarijního pojištění, kryjící příčiny škody jako jsou havárie, vandalismus a odcizení.

Povinné ručení nabízí Wüstenrot pojišťovna ve dvou variantách“ „Základní“ a “Zvýšené“. Tyto varianty se obligátně liší ve výši pojistného a z něj plynoucí výši limitů hrazení. Liší se též v šíři nabízených doplňkových služeb.

Výhody a bonusy jsou pro povinné ručení i pro havarijní pojištění v jádru stejné. To znamená bezplatné úrazové pojištění, zvýhodnění bezpečných řidičů, nebo na českém trhu raritní zvýhodnění žen řidiček a jiné.