Slavia pojišťovna

Slavia pojišťovna je pojišťovnou s opravdu dlouhou tradicí. Byla založena již v období Rakouska-Uherska, v roce 1868 v Praze, jako první ryze český pojišťovací ústav. Tento čin byl v té době považován za velmi významný jak z hospodářského, tak z politického pohledu.

Již během prvních pár desetiletí se z malé pojišťovny stal ústav s mezinárodní působností a těšící se velkému společenskému uznání. K tomu jistě pomohl už samotný název pojišťovny, hrající na citlivou slovanskou strunu občanů slovanských zemí tehdejší monarchie.

Významným mezníkem v historii bylo násilné přerušení činnosti znárodněním v roce 1945, které se dotklo všech pojišťovacích ústavů působících na našem území, kromě státní Československé pojišťovny. Činnost Slavia pojišťovny pak byla znovu obnovena až v devadesátých letech, se znovu nastolením konkurenčního prostředí.

V roce 2006 se Slavia pojišťovna stala součástí silné finanční skupiny SPGroup. Vlastníkem Slavia pojišťovny se stala Capital Management Company, a.s.

Centrála společnosti se nachází v Praze. Po celém území České republiky je klientům Slavia pojišťovny k dispozici kolem 210 poboček.

Ceny povinného ručení Slavia pojišťovny

Slavia pojišťovna zohledňuje v kalkulaci pojistného objem válců vozidla, věk provozovatele, typ provozovatele (občan/podnikatel/právnická osoba), účel provozu, a netradičně také počet sedadel ve vozidle. Povinné ručení od Slavia pojišťovny je velice rozšířené.

Na výslednou cenu povinného ručení může být aplikována také sleva v podobě bonusů. Těmi jsou například až 60% bonus za bezeškodný průběh, až 11% sleva za každé další pojištěné auto v rodině, ale i sleva za používání zimních pneu a mnohé další. Konečné ceny povinného ručení od Slavia pojišťovny se tak pohybují v poměrně širokém rozmezí.

Sazebník povinného ručení

(produkt „Základ“, pro osobní automobily do 3500 kg, průměrné ceny bez bonusů)

 Objem v cm3Cena od – doNaše cena (bez bonusu)S námi ušetříte
 do 1000 cm33.560 Kč1.890 Kč1.670 Kč
 1000 – 1350 cm34.560 Kč2.390 Kč1.170 Kč
 1350 – 1850 cm36.452 Kč3.390 Kč3.062 Kč
 1850 a více cm3od 9.300 Kč7.490 Kč1.810 Kč

Služby a produkty

Slavia pojišťovna nabízí široké spektrum produktů z oblasti životního i neživotního pojištění, jak pro soukromé osoby tak pro klienty z řad firem. Pro příklad z širokého výběru můžeme ze sektoru osobního pojištění jmenovat: cestovní pojištění, pojištění domácnosti a nemovitostí, zdravotní pojištění cizinců, pojištění Bezkrevní léčba, pojištění úrazu řidiče, nebo pojištění motorových vozidel. Zajímavostí je například pojištění psů a koček.

Z pojištění pro firmy jsou navíc nabízeny například pojištění přepravy, pojištění měst a obcí nebo pojištění letadel či plavidel.

Autopojištění

V oblasti pojištění vozidel nabízí Slavia Pojišťovna povinné ručení, havarijní pojištění, pojištění úrazu řidiče motorového vozidla s názvem „Šofér“, a na českém pojistném trhu netradiční: pojištění proti dopravním pokutám a odebrání řidičského průkazu s názvem „Kryštof“. K těmto základním pojištěním je nabízena ještě obligátní možnost připojištění. K dispozici tak jsou: pojištění skla, pojištění zavazadel, úrazové pojištění řidiče, živelní pojištění vozidla, pojištění asistenčních služeb a další.

Havarijní pojištění je pojištění, z něhož je hrazena škoda na vlastním vozidle při vlastním zavinění. Slavia Pojišťovna nabízí v jediné variantě.

Povinné ručení nabízí Slavia pojišťovna od roku 2008. V její nabídce jsou v současnosti dvě varianty povinného ručení: „Základ“ a „Profi“, lišící se výší pojistného, výší limitů hrazení a také šíří nabízených doplňkových služeb. Například součástí povinného ručení „Základ“ nejsou narozdíl od varianty „Profi“ zdarma asistenční služby atd.

Skvělé povinné ručení od Allianz pojišťovny naleznete u našeho partnera. Máme pro Vás nabídku povinného ručení od Kooperatviva pojišťovna a.s.. Povinné ručení vyřídíte online.