Slavia pojišťovna a její orientace na zákazníka

Slavia pojišťovna vznikla již v roce 1868 jako jedna z prvních pojišťoven v tehdejším Rakousko-Uhersku. Svou činnost obnovila potom na území ČR v roce 1989 a od té doby se trvale udržuje mezi významnými korporacemi zabývající se pojišťovnictvím na českém trhu. V roce 2006 se Slavia Pojišťovna stala součástí silné finanční skupiny SPGroup. Vlastníkem Slavia Pojišťovny se stala Capital Management Company, a.s..

Slavia pojišťovna sama sebe prohlašuje za pojišťovnu, která se může pyšnit silnou orientací na zákazníka, vysokou inovativností, dynamickým rozvojem, profesionály ve svém oboru a s dlouholetou tradicí. Na těchto pěti pilířích staví veškeré své nabídky a produkty, což nepochybně všichni její zákazníci oceňují a odměňují svou dlouholetou přízní.

Slavia pojišťovna přichází k zákazníkům v České republice spíše s klasickými produkty v oblasti pojišťovnictví, jsou to především pojištění osobní, životní, úrazové, povinné ručení, pojištění majetku atd. Jako jedna z mála pojišťoven nezapomíná ani na domácí mazlíčky svých klientů a nabízí jim speciální pojištění psů a koček, což také většina majitelů zvířat oceňuje a využívá.

Většinu pojistných smluv lze sjednat online a kromě toho má Slavia pojišťovna na svých stránkách také rady jednotlivým zákazníkům a slovníček pojmů, aby jim ulehčila orientaci v nabízených produktech. Pokud klienti nenajdou odpovědi na své otázky na webu, mohou kontaktovat přímo některého z pracovníků klientského centra. Slavia Pojišťovna a.s. vlastní 210 poboček po celém území ČR.