Profil pojišťovny Kooperativa

Kooperativa je pojišťovací společnost, která se v České republice zaměřuje na poskytování pojistek pro fyzické i právnické osoby. Společnost byla založena v roce 1993 a od té doby poskytuje širokou škálu finančních produktů a služeb, které zahrnují nejen pojištění majetku, ale také životní pojištění, úrazové pojištění, pojištění proti úpadku, pojištění zodpovědnosti za škody a mnoho dalších.

Kooperativa důrazně dbá na bezpečnost sjednaných pojistek. Proto společnost poskytuje svým klientům bezplatnou poradenskou službu, která je zaměřena na to, aby klientům pomohla lépe pochopit rizika a příležitosti, které s sebou pojištění přináší.

Kooperativa také nabízí svým zákazníkům širokou škálu pojistných produktů a služeb, které jsou navrženy tak, aby vyhovovaly jejich potřebám a požadavkům.

Přehled:

  • Zapsaná v obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze, oddíl B, vložka 1897
  • IČ: 47116617
  • Sídlo: Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group, Templová 747, 110 01 Praha 1
  • Telefon: + 420 221 000 111
  • Asistenční služba: + 420 841 105 105 nebo + 420 1220 (GLOBAL ASSISTANCE NON-STOP)
  • Klientská linka: + 420 841 105 105 ( obecné informace a hlášení škod )
  • Www: www.koop.cz
  • Email: info@koop.cz

Kooperativa je druhou největší pojišťovnou v ČR. Je součástí Vienna Insurance Group – jedné z vedoucích pojišťovacích skupin v zemích střední a východní Evropy. Je univerzální pojišťovnou, která uspokojí zájemce o životní i majetkové pojištění.

Předepsané pojistné dosáhlo v roce 2009 výše 31 miliard korun, čímž si Kooperativa upevnila pozici dvojky na českém pojistném trhu. Kooperativa je jedničkou v pojištění podnikatelů, stabilní pozici si drží i v oblasti pojištění motorových vozidel, kterých pojišťuje přes 1,4 milionu.

Její produkty jsou pravidelně oceňovány také odbornou veřejností. Kooperativa již třetím rokem obhajuje prvenství mezi pojišťovnami v prestižní anketě Banka roku a dominuje v anketě Zlatá koruna, když první místo ve svých kategoriích opět získalo povinné ručení s živelním pojištěním a pojištění malých a středních podnikatelů TREND.

Zejména v povinném ručení Kooperativa vždy určovala nové trendy, v roce 2005 jako první zahrnula do povinného ručení pojištění živelních událostí.

A i nyní představuje novinku, která je unikátní. V rámci pojištění NA100PRO totiž klientům nabízí kromě přímé likvidace a rozšířených asistenčních služeb také stoprocentní úhradu škody v případě, že je někdo nabourá.

V  současné době má Kooperativa více než 300 obchodních míst, její produkty lze sjednat i v pobočkách České spořitelny. Klientům je k dispozici dále několik tisíc externích spolupracovníků, infolinka 841 105 105, přehled přináší i web epojistka.cz