Povinné ručení Žďár nad Sázavou

Všichni majitelé motorových vozidel musí mít uzavřené pojištění odpovědnosti z provozu vozidel, též povinné ručení. Povinné ručení slouží jako pojistná ochrana všech účastníků silničního provozu před možnými finančním důsledky škod, které vlastník vozidla způsobí třetím osobám na jejich zdraví či majetku a to až do výše sjednaných pojistných limitů. Zákon č. 168/1999 Sb. stanovuje základní rozsah pojištění a minimální výši těchto limitů.

Povinné ručení online a za pár korun

Levné povinné ručení je téměř minulostí. Od roku 2014, kdy byl uveden v platnost nový občanský zákoník, došlo v důsledku legislativních změn ke zdražení povinného ručení. Změny se týkaly pravidel ve vyplácení odškodného a pojišťovnám také vzrostly náklady kvůli zavedení dalších povinných odvodů. Chcete-li proto skutečně najít nejlevnější povinné ručení, porovnejte si povinné ručení online.

Pár slov o Žďáru nad Sázavou

Na historické hranici mezi Čechami a Moravou leží uprostřed Českomoravské vrchoviny a na březích řeky Sázavy město Žďár nad Sázavou. Velkou část města tvoří chráněná krajinná oblast (CHKO) Žďárské vrchy, která je vyhledávaná turisty i cyklisty. Významnými památkami je cisterciácký klášter a poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře. Obě památky jsou zapsané na seznamu památek UNESCO.