Povinné ručení Třebíč

Zákon č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, nařizuje všem vlastníkům motorových vozidel, která jsou registrovaná a provozovaná na území ČR, povinnost mít sjednané platné pojištění odpovědnosti, též povinné ručení. Povinné ručení slouží k ochraně účastníků silničního provozu před finančními následky škod způsobených při dopravních nehodách a kolizích. Majitel nepojištěného vozidla musí zaplatit finanční pokutu.

Srovnání povinného ručení za pár minut

Povinné ručení smí nabízet dvanáct pojišťoven, které disponují příslušnou licencí. Jejich nabídky si vzájemně konkurují, a proto se liší. Nejedná se přitom pouze o cenový rozdíl, ale povinné ručení se liší také v dalších kritériích. Pří výběru kvalitního povinného ručení se proto neřiďte pouze cenou, ale zaměřte se také na rozsah pojištění, výši pojistných limitů, asistenční služby a v neposlední řadě také na slevy a bonusy, které ta či ona pojišťovna nabízí.

Pár slov o Třebíči

Jihomoravské město Třebíč najdeme na východě Českomoravské vrchoviny západně od Brna. Ve městě se nachází významná česká technická památka Větrný mlýn. Za návštěvu také stojí místní hvězdárna či muzeum zemědělských strojů. Ze stavebních památek je třeba jmenovat zejména zámek, městské hradby či židovské město ze 17. století. Díky malebné okolní krajině je Třebíč také vyhledávaným místem mezi turisty a cyklisty.