Povinné ručení Strakonice

V České republice platí zákon, který nařizuje vlastníkům vozidel mít uzavřené povinné ručení neboli pojištění odpovědnosti z provozu vozidla. Z jakého důvodu se jedná o povinné pojištění a jaká pojišťovna nabízí nejvýhodnější podmínky?

Cílem povinného ručení je ochrana všech účastníků silničního provozu před důsledky dopravních nehod. Stručně řečeno je z povinného ručení viníka uhrazená škoda a poškozený své peníze získá v co nejkratší lhůtě. Za nesjednání povinného ručení hrozí vlastníkovi pokuta až 40 tisíc korun a vyřazení vozidla z registru.

Co je to povinné ručení

Povinné ručení je zákonné pojištění, které každý motoristický majitel musí uzavřít pro případ nehody nebo jiného pojistného události. Jeho hlavním účelem je zajistit pojistné plnění v případě, že řidič způsobí škodu na majetku nebo zdraví třetí osoby.

Je také důležité, pokud dojde k pojistné události, kterou způsobí řidič, jehož odpovědnost je nezpochybnitelná. Povinné ručení má řadu výhod, na které je dobré při sjednání myslet.

Výhody povinného ručení:

  • Pojišťovna zaplatí škody na majetku a zdraví třetí osoby, které byly v důsledku nehody způsobeny.
  • Umožňuje majiteli vozidla získat pojistnou ochranu.
  • Umožňuje majiteli vozidla získat náhradu za poškození, které bylo v důsledku nehody způsobeno.
  • Umožňuje majiteli vozidla získat náhradu za poškození, které bylo v důsledku nehody způsobeno.
  • Umožňuje majiteli vozidla získat pojistnou ochranu i v případě, že řidič poruší dopravní předpisy.
  • Umožňuje majiteli vozidla získat pojistnou ochranu i v případě, že řidič poruší zákon o pojištění vozidel.
  • Umožňuje majiteli vozidla získat pojistnou ochranu i v případě, že řidič se dopustí jiného trestného činu souvisejícího s vozidlem.

Majitelé vozidel by si měli uvědomit, že povinné ručení je zákonem stanovená povinnost a je důležité, aby uzavřeli pojištění splňující jejich potřeby.

Nejlevnější povinné ručení online

Neplaťte za povinné ručení více, než musíte. Porovnejte si nabídky od různých pojišťoven a vyberte si nejlevnější povinné ručení online. Nezapomeňte však kromě ceny hledět také na rozsah pojištění a kvalitu služeb.

K základnímu balíčku se doporučuje uzavřít také pojištění skel a pojištění úrazu. Povinné ručení si snadno uzavřete online pomocí kalkulačky.

Pár slov o Strakonicích

Jihočeské město Strakonice se nachází v oblasti Středočeské pahorkatiny na soutoku dvou řek Otavy a Volyňky. Strakonice jsou známé díky divadelní hře “Strakonický dudák”, jejímž autorem je J. K. Tyl a také výrobou motocyklů.

Město Strakonice je malebné středočeské město nacházející se na řece Otavě. Město má přibližně 15 000 obyvatel a je známé svou neobvyklou architekturou a bohatou historií. Strakonice jsou domovem nejstaršího kostela v České republice, kostela svatého Václava ze 12. století.

Kostel je jedním z nejlepších příkladů románského umění. Město také hostí další historické budovy, jako jsou městské hradby, městské kostely a městské hradby. Mezi významné zdejší památky patří hrad, radnice, empírový gloriet, masné krámy a mnoho dalších.