Povinné ručení Semily

Na české řidiče a vlastníky motorových vozidel se vztahuje zákonná povinnost mít uzavřené platné pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem motorových vozidel, též jako povinné ručení. Tato povinnost se týká vozidel, které jsou registrované, mají přidělené registrační značky a velký technický průkaz. Dokladem o platném povinném ručení je zelená karta, kterou je nutné mít u sebe při každé jízdě.

Povinné ručení porovnání online

Od roku 1991 smí nabízet povinné ručení pojišťovny, které získali příslušnou licenci. Celkem se jedná o dvanáct pojišťoven, které povinné ručení prodávají a to v různých podobách. Zákon stanovuje pouze minimální výši pojistného plnění (tj. 35 milionů na škody na zdraví a 35 milionů na majetkové škody). Nabídky se liší rozsahem pojištění, volbou variant pojistných plnění, asistenčními službami a v neposlední řadě i cenou.

Pár slov o Semilech

Severovýchodočeské město Semily leží v údolí Jizera, jenž je součástí Geoparku UNESCO. Nachází se zde řada přírodních zajímavostí, jako je například hora Kozákov či Bozkovské dolomitové jeskyně. Samotné město bylo založené na konci 14. století. Nejvíce stavebních památek bylo vybudováno až ve 20. století a patří mezi ně Obecní dům či Sokolovna, ze starších památek je to především zámek a radnice.