Povinné ručení Rokycany

Česká republika se řadí k evropským zemím, které mají uzákoněné pojištění odpovědnosti z provozu motorového vozidla neboli povinné ručení. Jak vybrat to nejvýhodnější povinné ručení?

Povinné ručení slouží k ochraně vlastníků vozidel a všech dalších účastníků silničního provozu tak, že kryje veškeré škody, které pojištěný může způsobit vlastní vinou na zdraví a majetku dalších osob. Poškození se přitom nemusí obracet na soud a škoda je jim uhrazena v co nejkratší možné lhůtě.

Nejlevnější povinné ručení online

Ceny povinného ručení stouply za poslední dva roky i o několik procent. Hlavními důvody zdražení je nový občanský zákoník, který přinesl změny v oblasti vyplácení odškodného.

Průměrná výše odškodného značně narostla a pojišťovnám se zvedly náklady. Levnější povinné ručením je možné získat porovnáním konkurenčních nabídek online a uplatněním bonusu za bezeškodní průběh.

Vždy je proto vhodná se podívat na online kalkulačku povinného ručení, kde si každý může snadno najít nejvýhodnější nabídku.

Co se zadává do kalkulačky povinného ručení o osobě:

  • zda se jedná o osobu fyzickou/právnickou/podnikatele
  • jméno, příjmení
  • věk
  • město a PSČ
  • kontaktní údaje – telefonní číslo a email

Online srovnávač povinného ručení je velmi chytrý nástroj, který spoustu věcí spočítá za vás.

Pár slov o Rokycanech

Západočeské město Rokycany leží mezi Berounem a Plzní v Rokycanské kotlině, kterou protéká řeka Klabava. Skrze město prochází jedna z hlavních železničních tratí a také dálnice D5.

Rokycany byly pravděpodobně založeny již na počátku 12. století, čímž se řadí mezi nejstarší česká města. K důležitým pamětihodnostem patří zbytky hradeb, radnice, morový sloup či kostel sv. Panny Marie Sněžné.