Povinné ručení Rakovník

Povinné ručení je zákonné pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem motorového vozidla. Toto pojištění slouží k ochraně vlastníků vozidel, kteří provozem svého vozidla mohou způsobit na zdraví a majetku třetích osob. Ti zároveň dostanou odpovídající odškodné v co nejkratší lhůtě. Odškodněni jsou také ti, kterým škodu způsobilo nepojištěné vozidlo. Uhradí ji Česká kancelář pojistitelů, která ji následně vymáhá po vlastníkovi.

Porovnání povinného ručení za pár minut

Sjednat si kvalitní povinné ručení jde velmi snadno. Není nutné osobně obcházet jednotlivé pojišťovny a ztrácet tak cenný čas. Povinné ručení si sjednáte z pohodlí svého domova a ještě ušetříte. Na stránkách, které se zabývají zprostředkováním povinného ručení, si porovnáte více nabídek poté, co zadáte požadované parametry. Nejlevnější povinné ručení si objednáte online.

Pár slov o Rakovníku

Středočeské město Rakovník leží zhruba na polovině cesty mezi hlavním městem Prahou a Plzní. Prvním písemná zmínka o Rakovníku pochází z poloviny 13. století, ale jeho vznik je pravděpodobně starší. Historické jádro města patří mezi památkové zóny a k nejvýznamnějším památkám patří dřevěná zvonice z 15. století, synagoga, městské hradby či Lexova vila.