Povinné ručení pro Chrysler

Každé vozidlo, které je provozováno na českých silnicích a dálnicích, musí mít uzavřené platné povinné ručení. Toto pojištění je totiž dané zákonem. Cílem povinného ručení je to, aby poškození při dopravních nehodách byli vždy včas a řádně odškodnění. Viníci škodu nehradí z vlastní kapsy, a tudíž není nutné škodu vymáhat zdlouhavou soudní cestou. Nejlevnější povinné ručení a možnost srovnání více nabídek najednou je možné na našich stránkách. Zde si povinné ručení vyřídíte za pět minut.

Chrysler

V roce 1925 založil Walter Chrysler novou automobilku, kterou nazval podle sebe – Chrysler. Walter Chrysler předtím pracoval u světového koncernu General Motors, ale v roce společnost opustil, aby se pokusil zachránit krachujícího automobilového výrobce Maxwell Motor Company, což se mu bohužel nepodařilo. Společnost oficiálně vyhlásila bankrot v roce 1923.

To však Waltera Chryslera nezlomilo a on se rozhodl přijít s vlastním návrhem automobilu v roce 1924. Následovalo založení nové společnosti. Prvním vyrobeným automobilem byl model Chrysler- Six, kterého se prodalo dokonce na 32 tisíc kusů.

30. léta se nesla ve znamení výroby automobilů s aerodynamickým tvary, které však zákazníky nijak zvlášť neoslovily. Následovala menší krize, kterou se podařilo včas překonat levnějším modely Plymouth a Dodge. Z této doby pochází také model Chrysler New Yorker, který se vyráběl až do roku 1994. V 50. letech se proslavil zejména model Chrysler 300.

V 60. letech pronikla značka Chrysler na evropský trh a to konkrétně díky podílům ve třech různých automobilkách. Tento pokus se však neukázal být úspěšný a Chrysler podíly prodává o pár let později. K novému a tentokrát úspěšnému pokusu dochází v 90. letech, kdy rakouský závod Magna-Steyr zahajuje výrobu modelů Chrysler Voyager.

Od roku 2007 je vlastníkem automobilky Chrysler společnosti Cerberus Capital Management, kam patří také značky Dodge a Jeep.

Modely vozidel Audi

  • Chrysler PT Cruiser
  • Chrysler Sebring
  • Chrysler Sebring Convertible
  • Chrysler 300
  • Chrysler Town & Country
  • Chrysler Pacifica
  • Chrysler Aspen
  • Chrysler Crossfire