Povinné ručení pro Bugatti

Bugatti je vůz, na který musí být každý majitel náležitě hrdý. Nikdy však nezapomínejte na povinné ručení, které Vaše Bugatti ochrání před finančními důsledky škod, které svým vozidlem můžete snadno způsobit druhým osobám na jejich zdraví i majetku.

Na našich stránkách epojistka.cz si snadno a rychle porovnáte aktuální nabídku povinného ručení a ihned si jej sjednáte online.

Bugatti

Zakladatelem této značky byl známý italský konstruktér Ettore Bugatti, který svůj první automobil navrhl již ve svých devatenácti letech v roce 1901. Tento automobil předvedl na italském veletrhu v Miláně a byl natolik úspěšný, že za něj získal ocenění.

Vlastníkem automobilu se stal baron de Dietrich z Niederbronnu, který se brzy stal hlavním sponzorem Bugattiho automobilů. Ten až do roku 1909 pracoval pro několik automobilek jako konstruktér a teprve poté si založil vlastní společnost na výrobu automobilů. První továrnu vybudoval v Molsheimu v Alsasku.

V roce 1911 uvedl na trh první model Bugatti Type 13, který byl úspěšným závodním vozem. Již v tomto roce zvítězil ve Velké ceně Francie, kde porazil i starší a známější konkurenční automobily. Tohoto modelu se nakonec prodalo více jak 2000 kusů.

50. léta však pro Bugatti úspěch neznamenala. Továrna byla zavřena a činnost značky Bugatti ukončena. K obnovení výroby došlo až v 90. letech, tedy o 40 let později. Bugatti se opět zaměřila na výrobu luxusních sportovních automobilů a prvním modelem této nové éry byl Bugatti EB110. Od roku 1998 je Bugatti součástí světového automobilového koncernu Volkswagen.

Jedním z nejznámějších modelů se stal Bugatti Veyron, jehož výroby trvala od roku 1999 do roku 2004. Byl nejrychlejším automobilem, který mohl dosáhnout rychlosti až 431 kilometrů v hodině. V současné době konstruktéři Bugatti pracují na novém modelu Bugatti 16C Galibier, který by na trh měl být uveden až v roce 2015.

Modely vozidel Bugatti

  • Bugatti EB110
  • Bugatti Veyron

Někteří lidé si myslí, že Bugatti je jen další luxusní značka, ale je to mnohem víc. Bugatti je značka s hlubokou historií a velkou kulturou. Je to automobilová značka s více než stoletou tradicí založenou v roce 1909 v Molsheimu ve Francii.

V roce 1910 začala Bugatti vyrábět své první závodní vozy, které byly naprostou revolucí, protože tento typ vozů byl rychlejší a výkonnější než všechny ostatní. Ve skutečnosti se Bugatti stalo první značkou, která nabízela obrovské výkony a schopnosti.