Povinné ručení pro Bentley

Chcete-li se svým luxusním vozem Bentley vyrazit beztrestně nejen na české silnice, nezapomeňte na povinné ručení. Toto speciální pojištění odpovědnosti pro motorová vozidla je totiž zákonné. V současné době jej smí nabízet třináct českých pojišťoven. My Vám na našich stránkách nabízíme rychlé online porovnání všech aktuálních nabídek. Nejlevnější povinné ručení najdete právě zde.

Bentley

Britský výrobce moderních luxusních vozidel a sportovních kupé Bentley byl založen v lednu 1919 Walterem Owenem Bentleyem. Tento pán známý pod zkratkou W.O. se nejprve zabýval výrobou leteckých rotačních motorů, které se používali zejména v letadlech za první světové války. Do výroby automobilů se W.O. pustil až po skončení války. Prvním automobilem byl model Bentley 3L a na trh byl vpuštění v roce 1921. Prodával se až do roku 1929.

Na konci 20. letech automobilový průmysl postihla hospodářská krize. Provoz vozidel byl náhle dražší, a poptávka po luxusních automobilech výrazně poklesla. Bentley přestala být výdělečnou společností a byla prodána. Novým vlastníkem se stala další známá automobilka Rolls-Royce. Automobily Bentley byly včleněny pod tuto značky. Hlavními modely v této době byly zejména Bentley Continental a Bentley S3.

V 80. letech byla společnost Bentley převzata koncernem Volkswagen, který znovuobnovil slávu luxusních automobilů Bentley. V roce 2002 byl vyroben speciální automobil přímo pro samotnou britskou královnu Alžbětu II., kterým byl model Bentley State Limousine. Poptávka po automobilech Bentley narostla natolik, že čekací doba byla jeden rok! Velmi oblíbeným modely byly také Bentley Mulsanne, kabriolet Bentely Azure a luxusní kupé Bentley Continental GT.

Modely vozidel Bentley

  • Bentley Arnage
  • Bentley Azure Convertible
  • Bentley Brooklands
  • Bentley Continental Flying Spur
  • Bentley Continental R
  • Bentley Continental T
  • Bentley Turbo R