Povinné ručení pro Aston Martin

Povinné ručení je zákonné pojištění. To ale neznamená, že za pojištění Vašeho vozidla musíte zaplatit tisíce a tisíce korun ročně. Buďte chytří a neplaťte více, než je nutné. Na stránkách www.ePojistka.cz si snadno a online porovnáte aktuální nabídky na povinné ručení od všech českých pojišťoven. Budete-li s některou z nabídek spokojeni, jednoduše si povinné ručení sjednáte online a to během pár minut!

Aston Martin

Britská automobilová značka Aston Martin se od počátku své existence zabývá výrobou luxusních vozidel, které vynikají řemeslnou prací, moderní technologií, perfektní funkčností a špičkovým designem. Aston Martin je populární také díky své “roli” ve filmech o agentovi Jamesu Bondovi.

Aston Martin byl založen v roce 1914 dvěma přáteli Robertem Bamfordem a Lionelem Martinem. Ti začali nejprve s výrobou individuálních kupé. Výrobu vozidel byla přerušena první světovou válkou. K obnovení výroby došlo ihned po skončení války. Z této doby byl úspěšné závodní automobily určené pro francouzskou Grand Prix. Bohužel nic z toho nedokázalo zabránit bankrotu v roce 1924.

Tehdy se novým vlastníkem stala Lady Charnwoodová a v čele nového vedení se stal její syn John Benson. Finanční krizi se však nepodařilo překonat a společnost Aston Martin byl znovu prodána. Tentokrát se novými vlastníky stali Bill Renwick a August Berteli. Právě v této době vznikl název společnosti Aston Martin Motors. Největší úspěchy zažila automobilka pod vlastnictvím Sira Davida Browna, který pod jednou značkou spojil automobilky Aston Martin, Lagonda a Tickford. V této době byly vyráběny modely pod označením “DB”.

Další finanční krize postihla automobilku v 70. letech, kterou se podařilo překonat až prodejem společnosti koncernu Ford v roce 1992. Od roku 2001 je vyráběný slavný model a symbol moderního luxusního automobilu Aston Martin V12 Vanguish. V roce 2006 byla značka opět prodána a to bývalému závodníkovi Davidovi Richardsonovi, který stvořil sérii vozů. Nejvýznamnějším model se stal Aston Martin One-77.

Modely vozidel Aston Martin

  • Aston Martin DB7
  • Aston Martin DB9
  • Aston Martin DBR9
  • Aston Martin DBS
  • Aston Martin Rapide
  • Aston Martin Vanquish
  • Aston Martin Vantage
  • Aston Martin Virage
  • Aston Martin Cygnet