Povinné ručení Přerov

Koupili jste si nové vozidlo? Pak si jej nezapomeňte pojistit. Bez pojištění není možné v České republice ani nové vozidlo zaregistrovat, natož jej provozovat. Jedná se o povinné ručení, které musí mít sjednané každé motorové vozidlo, které se pohybuje na silnici. Kde vzít nejvýhodnější povinné ručení?

U povinného ručení se jedná o pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem motorového vozidla (zákon č. 168/1999 Sb.), které je všeobecně známější pod názvem povinné ručení. Za neuzavřené povinné ručení hrozí vlastníkovi pokuta a vyřazení vozidla z registru.

Nejlevnější povinné ručení online

Až do roku 1991 neměli čeští řidiči na výběr a povinné ručení si museli sjednat u České pojišťovny. V tomto roce však vešla v platnost novela zákona a povinné ručení od té doby smí nabízet všechny pojišťovny, které získají příslušnou licenci. Více nabídek od konkurenčních pojišťoven je možné porovnat online a za pár minut si tak vybrat nejlevnější povinné ručení.

Pomocí online kalkulačky povinného ručení si tak každý může během pár minut najít nejvýhodnější pojištění pro svůj vůz. Je nutné vyplnit pouze pár základních údajů.

Informace pro sjednání online povinného ručení:

  • zda se jedná o osobu fyzickou/právnickou/podnikatele
  • jméno, příjmení
  • věk
  • město a PSČ
  • kontaktní údaje – telefonní číslo a email

Po zadání těchto údajů už si zájemce může prohlídnout širokou nabídku povinných ručení a v klidu si doma pročíst všechny nabídky a zaměřit se i na podmínky. Při sjednání online pojištění je dost často poskytnuta i sleva za online vyřízení. Proto se často vyplatí tyto věci řešit online, než osobně na pobočce.

Pár slov o Přerově

Severomoravské město Přerov leží na řece Bečvě v přírodní oblasti zvané Moravská brána. Okolní krajina přímo vybízí k pěší turistice či cyklistice. Městem prochází dvě dálkové cyklistické trasy Bečva a Jantarová trasa.

Centrum města je památkovou zónou a mezi důležité městské historické památky patří zejména renesanční zámek ze 17. století či zachovalé městské hradby.

Obyvatelé Přerova mohou využít nabídky pojišťoven, které mají ve městě pobočky a vyřešit povinné ručení osobně, anebo stejně jako kdokoliv jiný, mohou využít online sjednání.