Povinné ručení Prachatice

Jste-li vlastníkem motorového vozidla, pak zajisté víte, že jej musíte mít ze zákona pojištěné. A o jaké pojištění se jedná? Každé provozované vozidlo s registračními značkami a velkým technickým průkazem musí mít sjednané pojištění odpovědnosti z provozu motorového vozidla neboli povinné ručení. Z tohoto pojištění jsou hrazené škody, které způsobí pojištěný třetím osobám na jejich zdraví a majetku.

Nejlevnější povinné ručení online

Zcela jistě nejrychlejším a nejjednodušším způsobem sjednání povinného ručení jsou tzv. online porovnávače. Je zcela nepodstatné, zda bydlíte v Praze, Prachaticích či malé vesničce. Povinné ručení si snadno a hlavně rychlé vyřídíte kompletně z pohodlí svého domova. Jakmile uhradíte pojistné, můžete bez problému a beztrestně vyrazit se svým vozidle na silnice.

Pár slov o Prachaticích

Jihočeské město Prachatice leží zhruba 35 kilometrů od Českých Budějovic. Jedná se o jedno z nejstarších českých měst vůbec, protože jeho vznik je datován na konec 11. století. V okolí města se nachází přírodní zajímavosti (Žižkova skalka, Libín či Irův dvůr) a centrum města patří mezi památkové zóny. K významným historickým památkám patří stará a nová radnice, městské brány a hradby či kostel sv. Jakuba.