Povinné ručení a jeho porovnání – Slavia a UNIQA

Dnes si člověk může prostřednictvím služby povinné ručení porovnání nejen srovnat různé nabídky, ale může tímto způsobem také využít všech výhod, které uzavření povinného ručení na internetu nabízí. Jde nejen o zřetelné a aktualizované informace, ale i o různé akční nabídky, slevy a bonusy. Srovnání povinného ručení na internetu nám taky nejlépe osvětlí veškeré aspekty, které ovlivňují cenu produktu. Není jednoduché si při návštěvě pojišťovny vzpomenout a zeptat se na veškeré potřebné údaje ke srovnání. Pokud toto provedeme online, snáze se k těmto informacím dostaneme. Srovnání jednotlivých produktů povinného ručení pomůže proto nalézt nejvýhodnější produkt dle individuálních požadavků.

UNIQA pojišťovna, zde začala působit v roce 1993. Protože vlastní univerzální pojišťovací licenci, Uniqa tak může nabízet mnoho různých pojistných produktů, čímž je pojišťovna schopna uspokojit mnoho klientů na českém trhu. Nabízí např. pojištění majetku a také pojištění osob fyzických i právnických. Jediný akcionář a spoluzakladatel pojišťovny je největší pojišťovací skupina s názvem UNIQA Group Austria. Nynější jmění pojišťovny se odhaduje na cca 480 milionů korun. Uniqa má v současnosti v tuzemsku přes 90 poboček a 6 regionálních ředitelství. Pokud jde o povinné ručení, UNIQA nabízí klientům stejné sazby a oproti minulým rokům své sazby příliš nezměnila. Jako bonus pro nové klienty jim nabízí startovací slevu.

Slavia pojišťovna nenabízí povinné ručení u nás velmi dlouho. Jinak se však jedná o zavedenou pojišťovnu s dlouholetou tradicí, ve které chce pokračovat a stát se vedle jiných silnou pojišťovnou také na trhu pojištění vozidel. Své sazby a ceníky Slavia děli podle stáří motorového vozidla a věku majitele. Pojišťovna nabízí v rámci akčních nabídek např. slevu v případě využívání zimních pneumatik, pokud je dané vozidlo pojištěno u Slavie povinným ručením. Počátky pojišťovny Slavia sahají do samých počátků trhu s pojištěním v Čechách. Navazuje tak na tradici jedné z nejstarších finančních institucí na našem území – na tradici pojišťovny Slavie, která byla založena již během vlády Rakousko-Uherské monarchie.