Povinné ručení Nymburk

Povinné ručení je pojištění odpovědnosti za škody z provozu vozidla. Toto pojištění je dané zákonem č. 168/1999 Sb. a týká se však vlastníků motorových vozidel, která jsou registrovaná a provozovaná na českých veřejných komunikacích. Kde je možné si sjednat nejlepší povinné ručení?

Bez povinného ručení je provozování vozidla nezákonné a jeho vlastníkovi hrozí finanční pokuta ve správním řízení od 5 000 až do 40 000 Kč. Vozidlo bude také vyřazeno a to nevratně z registru vozidel.

Povinné ručení online

Časy, kdy povinné ručení stálo pouze pár set korun, dávno skončily. Za poslední dva roky ceny pojistného stouply o desítky procent. Na vině jsou legislativní změny a s nimi související rostoucí náklady pojišťoven. Ty se snaží zvýhodňovat bezpečně jezdící řidiče, kterým udělují tzv. bonusy.

Povinné ručení se u konkurenčních pojišťoven značně liší, a proto se vyplatí porovnání povinného ručení online. Sjednání online pojištění je velmi rychlé a jednoduché, stačí k tomu zhruba 5 minut času a připojení k internetu.

Pár slov o Nymburku

Středočeské město Nymburk leží východně od Prahy. Jeho vznik je datován do konce 13. století. Nymburk je považován za důležitou železniční křižovatku.

Jádro města patří mezi památkové zóny a mezi nejdůležitější historické památky patří zbytky cihlových hradeb s hranolovými baštami, gotický kostel, renesanční radnice či zachovalé dělnické železniční kolonie.