Povinné ručení Most

Povinné ručení nebo-li povinnost mít sjednané pojištění odpovědnosti z provozu vozidel platí již desítky let. Povinné ručení je tu proto, aby poškozeným osobám v důsledku dopravních nehod bylo včas uhrazeno odpovídající odškodné. Jak vybrat kvalitní a levné povinné ručení?

Povinné ručení se přitom vztahuje na škody jak na zdraví i životě, tak i na škody majetkové a finanční (např. ušlý zisk). Detailně o povinném ručení pojednává zákon č. 168/1999 Sb.

Porovnání povinného ručení

Až do roku 1991 směla povinné ručení nabízet pouze Česká pojišťovna. To se změnilo vydáním novely zákona, který umožnil nabízet povinné ručení všem pojišťovnám, které splní požadované podmínky. V současné době tedy povinné ručení nabízí všechny české pojišťovny. Jejich nabídky se různí, a proto se vyplatí je porovnat a vybrat si nejlepší povinné ručení.

Cena povinného ručení se může velmi lišit dle konkrétní pojišťovny. Velmi často se vyplatí si u jedné pojišťovny sjednat více produktů. V případě kombinace havarijního a povinného ručení od jedné pojišťovny, může člověk získat pěknou slevu.

Pokud má u dané pojišťovny majitel vozu například sjednané i pojištění domácnosti a životní pojistku, pojišťovna může poskytnout vysokou slevu.

Pár slov o Mostě

Na břehu řeky Bíliny leží severočeské město Most. Leží přímo ve středu Západočeské hnědouhelné pánve, a proto se zde desítky let těžilo hnědé uhlí. Těžký průmysl negativně ovlivnil zdejší krajinu, kterou se v posledních letech daří uvést do původního stavu.

Most má velmi pěkné historické centrum s řadou důležitých památek (např. hrad Hněvín či morový sloup). V poslední letech si most oblíbila celá řada mladých lidí, kteří sem jdou za levným bydlením.