Povinné ručení Kutná Hora

Povinné ručení neboli pojištění odpovědnosti z provozu vozidla je tzv. povinně smluvní pojištění, které upravuje zákon č. 168/1999 Sb. Základním účelem povinného ručení je pojistná ochrana zdraví, života a majetku třetích osob, kteří byli poškozeni provozem vozidla. Povinné ručení se týká všech vlastníků provozovaných vozidel v ČR. Za nedodržení zákonné povinnosti hrozí finanční pokuta, vyřazení vozidla z registru a případně i zákaz řízení.

Nejlevnější povinné ručení

V posledních dvou letech ceny povinné ručení vzrostly o desítky procent. Důvodem byly legislativní změny a rostoucí náklady pojišťoven. Najít levné povinné ručení proto není zcela snadné. Máte-li však dobrý bezeškodní průběh, je šance získat slevu mnohonásobně vyšší, než u řidičů, kteří způsobují dopravní nehody často. S výběrem povinného ručení Vám pomůže naše kalkulačka.

Pár slov o Kutné Hoře

Středočeské město Kutná Hora leží jihovýchodním směrem od hlavního města Prahy. Památky, které se nachází v Kutné Hoře a jejím okolí patří do seznamu kulturního dědictví UNESCO. Jedná se zejména o měšťanskou tvrz Hrádek, zachovalé městské opevnění, královskou rezidenci Vlašský dvůr ze 14. století a také mincovnu.