Povinné ručení Jeseník

Zákon č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti z provozu motorového vozidla nařizuje všem vlastníkům vozidel mít uzavřené tzv. povinné ručení. Bez povinného ručení se vlastník vozidla dopouští přestupku a bude mu udělená finanční pokuta a vozidlo bude ihned vyřazeno z registru a to nevratně. Povinné ručení se vztahuje na škody, které způsobí pojištěný dalším osobám na jejich zdraví, životě či majetku.

Srovnání povinného ručení online

Sjednat si povinné ručení Vám zabere pouhých pár minut a navíc nebudete muset opustit svůj byt či dům. Máte­li připojení na internet, můžete si aktuální nabídky na povinné ručení jednoduše porovnat online. Vítěznou nabídku stačí objednat a po uhrazení pojistného Vám zprostředkovatel pojištění obratem zašle zelenou kartu. Od té chvíle Vám již nic nebraní vyrazit se svým vozidlem na české silnice.

Pár slov o Jeseníku

V Olomouckém kraji na soutoku řek Bělé a Staříče se nachází slezské lázeňské městečko Jeseník, které bylo založeno v druhé polovině 13. století. V období 19. století se Jeseník stal významným průmyslovým městem, a proto zde byla postavená železnice. Lázeňským městem se Jeseník stal poté, co zde Vincenz Priessnitz založil lázně a vůbec první vodoléčebný ústav na světě.