Povinné ručení Hradec Králové

Mezi pojištění daná zákonem patří povinné ručení. Jedná se o pojištění odpovědnosti za škody, které vlastník vozidla způsobí jeho provozem na zdraví či majetku dalších osob. Vzhledem k počtu dopravních nehod je toto pojištění více než důležité.

Z povinného ručení jsou totiž hrazeny poměrně vysoké škody a to zejména v případě škod na zdraví či životě. Způsobí­li škodu nepojištěné vozidlo, musí ji uhradit vlastník ze své kapsy.

Pozor na výši pojistných limitů

S příjetím nového občanského zákoníku 1. ledna 2014 došlo k navýšení odškodného. Nezapomeňte si zkontrolovat stav svého povinného ručení a případně si navyšte pojistné limity.

Nejste­li se svým pojištěním spokojeni, porovnejte si povinné ručení od konkurenčních pojišťoven online a sjednejte si výhodnější povinné ručení za lepší cenu.

Pár slov o Hradci Králové

Východočeské město Hradec Králové najdeme na soutoku řek Labe a Orlice. Jedná se o jedno z nejstarších českých měst, které bylo založeno již v průběhu 10. století. Až do poloviny 19. století fungoval Hradec Králové jako důležitá vojenská pevnost.

Po bitvě u Hradce Králové byla zrušená. K hlavním památkám patří katedrála sv. Ducha a Bílá věž na Velkém náměstí.