Povinné ručení Domažlice

Co je to povinné ručení a k čemu slouží? Všichni, kdo vlastní vozidlo, vědí, že musí mít uzavřené zákonné pojištění odpovědnosti. Toto pojištění je v Česku nazýváno jako povinné ručení a vztahuje se na všechny škody, které vlastník vozidla může jeho provozem způsobit dalším osobám na jejich zdraví či majetku. Jak si sjednat nejvýhodnější povinné ručení?

Povinné ručení kryje také tzv. finanční škody. Vlastníkům nepojištěných vozidel hrozí finanční pokuta až do výše 40 000 Kč a také vyřazení vozidla z registru.

Povinné ručení oinline

Sjednat si kvalitní povinné ručení je velmi snadné. V žádném případě nemusíte obcházet všechny pojišťovny a zjišťovat, která z nich nabízí nejvýhodnější povinné ručení. Stačí se doma připojit na internet a vybrat si povinné ručení na některém z online srovnávačů.

Zde si totiž nejen pojištění uzavřete online, ale především si snadno a hlavně rychle srovnáte více nabídek od různých pojišťoven mezi sebou. Nejjednodušší je využít online kalkulačku.

Co se zadává do kalkulačky povinného ručení ohledně vozidla:

  • účel užívání vozidla, způsob pro užívání
  • SPZ motorového vozidla

Způsob užití vozidla je v nejčastějším případě pro běžnou potřebu. Jedná se o užívání vozidla v běžném provozu. Jiným způsobem užitím je kupříkladu účel autoškoly, taxislužby, nebo rozvozu.

Jedná se opravdu a velmi chytrou kalkulačku, a proto po zadání SPZ se sami již vyplní potřebné technické údaje. Pak už jen stačí vyplit osobní údaje.

Osobní údaje:

  • zda se jedná o osobu fyzickou/právnickou/podnikatele
  • jméno, příjmení
  • věk
  • město a PSČ
  • kontaktní údaje – telefonní číslo a email

Po vyplnění všech potřebných údajů do kalkulačky dojde k vytvoření několika různých nabídek. Zájemce o pojištění si tak snadno a v klidu doma může pročíst jednotlivé nabídky a podmínky. Následně si už jen vybere tu, která je pro něj nejlepší a pojištění je sjednané do pár minut.

Pár slov o Domažlicích

Město Domažlice najdeme v Západních Čechách. Je vyhlášenou městskou památkovou rezervací. Každým rokem se zde pořádají oblíbené Chodské slavnosti. Turisticky atraktivním místem je zejména přírodní koupaliště Babylon.

Domažlicemi prochází cyklistická trasa “Šumavská magistrála”. Mezi historické památky patří zbytky opevnění a také gotické a renesanční domy na náměstí v čele s radnicí z roku 1891.