Povinné ručení Chomutov

Bez povinného ručení nesmíte s autem vyjet na české silnice. Takto velmi zjednodušeně a jednou větou zní český zákon, který se týká povinného ručení neboli pojištění odpovědnosti za škody způsobené motorovým vozidlem dalším osobám na jejich zdraví či majetku. Každý vlastník je povinen mít toto pojištění uzavřené, pokud vlastní vozidlo registrované v České republice. Jinak mu hrozí finanční pokuta až do 40 tisíc korun a vyřazení vozidla z registru.

Povinné ručení online za pár minut

Před pár lety směla povinné ručení prodávat pouze Česká pojišťovna. Dnes to již neplatí a Češi si mohou vybírat mezi všemi pojišťovnami. Vzhledem k tomu, že se povinné ručení od jednotlivých pojišťoven liší cenou i rozsahem, se vyplatí učinit si porovnání prostřednictvím online srovnávačů. Za pár minut zjistíte, která z pojišťoven Vám nabízí opravdu levné povinné ručení za výhodných podmínek.

Pár slov o Chomutově

Město Chomutov najdeme v západních Čechách pod Krušnými horami. Okolí města je značně poničené vinou těžkého průmyslu a těžby hnědého uhlí. V posledních letech se zde provádí rekultivace, která má zdejší krajinu uvést do původního stavu. V Chomutově se nachází přírodní památka Kamencové jezero, které je využívané k rekreačním účelům.