Povinné ručení Česká Lípa

Každým dnem dochází na českých silnicích k desítkám dopravních nehod. Aby byli ti, kteří byli poškozeni na zdraví či majetku, co nejdříve odškodněni, bylo před mnoha lety uzákoněno tzv. povinné ručení. Povinné ručení proto musí mít sjednaný každý vlastník vozidla, které je registrované v České republice. Pokud tak neučiní, bude vlastník vozidla nucen uhradit pokutu až do výše 40 tisíc korun a jeho vozidlo bude nenávratně vyřazeno z registru.

Nejlevnější povinné ručení v ČR

Roky levného povinného ručení už bohužel pominuly. Již druhým rokem povinné ručení zdražuje o desítky procent a to z důvodu rostoucích nákladů pojišťoven a také legislativních změn, které přinesl zejména nový občanský zákoník. Nejlevnější povinné ručení si najdete prostřednictvím specializovaných internetových stránek, které se zabývají porovnáním povinného ručení online.

Pár slov o České Lípě

V severních Čechách leží město Česká Lípa, v jejímž okolí se nachází malebné České středohoří a chráněná krajinná oblast Kokořínsko. Česká Lípa se může pochlubit zachovalým historickým centrem, které patří mezi české památkové zóny. K oblíbeným památkám patří zejména hrad Lipý, klášter z 15. století a tzv. Červený dům z konce 16. století.